Gostovanje predstave „Kod šejtana ili jedna dobra žena“

Gostovanje predstave :
Gostovanje predstave : "Kod Šejtana"

Na sceni niškog pozorišta u četvrtak, 24.01. gostuje predstava „Kod šejtana ili jedna dobra žena“, po tekstu Sanje Savić, u režiji Stevana Bodrože.

Predstava je koprodukcija Plus teatra Lazarevac, UK Vuk Stefanović Karadžić i KC Pančevo i u njoj igraju: Jasmina Večanski, Mihaela Stamenković, Ivana Nedeljković, Mihailo Laptošević, Igor Borojević, Mladen Vuković/Uglješa Spasojević i Milan Aleksić.

„Kod šejtana ili jedna dobra žena“ Sanje Savić je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega.

Ovo je priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo.

Ovo je priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama.

Ova drama je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav u kojima je njena svakodnevica ogrezla. Ova drama je hronologija stradanja glavne junakinje kroz koje ona ipak uspeva da bar donekle povrati elemente svog dostojanstva i integriteta.
Ova drama je upozorenje da ne okrećemo glavu od nekih tihih patnji koje se oko nas dešavaju jer u tim patnjama možda gasnu plamenovi nekih vrlo vrednih i dragocenih života.

Ova drama je posveta svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije dao podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato.

Život glavne junakinje, Božane, kao da nikada nije ni počeo….dešavao se u bolnom amalgamu dužnosti i neostvarenih snova.

Ipak, ti Božanini snovi, u potaji sanjani, nose u sebi lepotu i potresnost zbog kojih je vredelo o njima napraviti predstavu.