Fudbaleri Radničkog u sredu ujutru putuju za turski Belek.

FK Radnički
Fudbaleri Radničkog bez plasmana u polufinle Kupa

Fudbaleri Radničkog u sredu ujutru putuju za turski Belek, u kojem će ostati 14 dana i obaviti glavni deo priprema za prolećni deo sezone.

 
Ekspedicija Radničkog u Beleku brojaće 35 članova, a ono što upada u oči na spisku putnika su imena petorice omladinaca, koji će imati priliku da u najboljim mogućim uslovima rade pod budnim okom šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.
 
Odlazak mladih fudbalera na pripreme jasno govori o strategiji rukovodstva Radničkog, da se ništa ne prepušta slučaju i da se u budućnosti baza prvog tima gradi iz sopstvene Omladinske škole.
 
Priliku da odrade pripreme sa prvotimcima u Beleku dobili su: Milorad Kojić, Aleksa Jovanović, Petar Ristić, Petar Ćirković i Marko Petrović, a ovom spisku treba dodati i novajlije Nikolu Čumića i Petra Petrovića koji po svojim godinama spadaju u red mladih igrača.
 
-U Turskoj nas čeka naporan rad i najteži deo priprema i zbog toga je bitno da imamo što više igrača u pogonu. Zbog toga sam odlučio da na put povedem i petoricu mladih fudbalera, koji će imati priliku da mi dokažu da možda već na proleće zaslužuju šansu u prvom timu. Radnički je ozbiljan klub, sve stvari se rade temeljno i po unapred
pripremljenom programu, tako da je veoma važno da što pre iz omladinskog pogona dobijemo igrače koji će moći da odgovore zadacima na najvišem nivou. Odlazak ove petorice u Tursku je najbolja moguća poruka za sve ostale igrače iz naše Omladinske škole. Ja pomno pratim svaki njihov korak i čim primetim da neko odskače, taj će dobiti šansu da se dokaže u prvom timu. Rukovodstvo kluba im je obezbedilo sve potrebne uslove i na njima je da rade i da napreduju- rekao je Nenad Lalatović.
 
Podsećamo, da će Radnički u Beleku odigrati pet kontrolnih mečeva. Protivnik Nišlijama će 26. januara biti slovačka Podbrezovia, tri dana kasnije sledi duel sa ruskim Avangardom iz Kurska, a 1. februara Radnički će odmeriti snage sa Spartakom iz Trnave, koji je ove sezone igrao grupnu fazu Lige Evrope, a letos je eliminisan od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za 3. februar dogovoren je duel sa ruskom Čajkom, a poslednji meč igraće se 5. februara protiv člana ruske Premijer lige Rubina iz Kazanja, koji je svakako  najzvučnije ime od svih protivnika.