GO Pantelej: Kamenički Vis spreman za izletnike

kamenički vis
Foto: GO Pantelej

Iz Gradske opštine Pantelej saopštavaju da je najpopularnije izletište Kamenički Vis, spremno za izletnike.

Udarne rupe na putu do Kameničkog Visa, popucala ramena stabala, oborene bandere i već tradicionalno rizična konstrukcija osmatračnice mesecima su “krasile” naše najpopularnije izletište Kamenički Vis.

Iz Gradske opštine Pantelej saopštavaju da su uz stručno-tehničku i logističku podršku JKP Medijana, Direkcije za izgradnju grada i JP Srbijašume, obavili  sveobuhvatne pripreme najpopularnijeg niškog izletišta na Kameničkom visu za početak izletničke sezone, a u susret predstojećim praznicima i tradicionalnom prvomajskom uranku.

Iz GO Pantelej navode da je u sklopu ovih priprema za prvomajski uranak revitalizovan put do Kameničkog Visa, u šta smo se i sami uverili prošle nedelje, s obzirom da su ako ništa drugo pokrpljene udarne rupe.

Dodaju da je obnovljen izletnički mobilijar, pokošen zeleni komleks izletišta uz finalno čišćenje celokupnog terena na čemu su uoči praznika poradili sezonski radnici angažovani u projektu javnih radova i volonterski, većina zaposlenih u Opštini Pantelej.

Ističu da je ovo izletište u potpunosti sređeno i apeluju na građane da bude sačuvano u čistom stanju.

S obzrom na to da je Kamenički Vis itekako popularan za građane i mimo praznika, postavlja se pitanje zbog čega im je toliko trebalo da se uredi izletište.

Naime do samo pre nedelju dana Kamenički vis mesecima su “krasili”, popucala ramena stabala, oborene bandere duž puta, i već tradicionalno nebezbedna osmatračnica.

Revitalizacija puta istini za volju je urađenja kako tako, krpljenjem udarnih rupa, ali se u saopštenju na zvaničnoj stranici Opštine Pantelej, ne navodi da li je obezbeđena osmatračnica, kao i da li su uklonjene popadale bandere.