GO Medijana: Uređeno dvorište „Plavog čuperka“

Foto: GO Medijana

Iz Gradske opštine Medijana saopštavaju da su u saradnji sa Udruženjem građana „Čuvamo prirodu“ i ove godine nastavili akcije uređivanja dvorišta škola i vrtića, koje se nalaze na njenoj teritoriji.

Kako navode iz ove opštine uređena i ozelenjena dvorišta, prethodnih godina, dobilo je više vrtića niške „Pčelice“ i veliki broj škola na teritoriji najveće niške opštine.

 „Gradska opština Medijana, već četvrtu godinu za redom, sprovodi akcije uređenja dvorišta osnovnih i srednjih škola i vrtića, na svojoj teritoriji“ izjavio je ovom prilikom, član Veća Gradske opštine Medijana, Ivan Nikolić i dodao da je „Ovog puta, oplemenjen ambijent i novi izgled, sadnjom 63 sadnice ukrasnih četinara, dobilo dvorište vrtića „Plavi čuperak“. Nikolić ističe da je do sada, „zasađeno preko 1000 sadnica ukrasnih četinara, kako bi sredina, u kojoj borave najmlađi, bila uredna, čista i pogodna za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.“, navode iz GO Mediana

Ovakve akcije, od velikog su značaja i sprovode se u cilju podizanja ekološke svesti, podstičući najmlađe na očuvanje životne sredine.

Global Digital Clinik