General Diković sa vojnicima u Nišu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je deo jedinica Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u garnizonu Niš; Foto: Jovo Mamula MC Odbrana
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je deo jedinica Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u garnizonu Niš; Foto: Jovo Mamula MC Odbrana

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa saradnicima obišao je deo jedinica Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO u garnizonu Niš.

General Diković je poželeo uspeh članovima timova Vojske Srbije koji će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama, u disciplinama Tenkovski biatlon u Ruskoj Federaciji i Snajperska granica u Republici Belorusiji.

General Diković razgovara sa pirotehničarima 98. vazduhoplovne brigade; Foto: Jovo Mamula, MC Odbrana

“Prilika je da vidimo gde smo u odnosu na naše partnere. Imamo sreće da u Vojsci imamo tako kvalitetne i moćne tenkove, koji, kao i druga naša sredstva, u rukama pravog profesionalca, postaju ubojito oružje”, rekao je načelnik Generalštaba i dodao da su na dosadašnjim takmičenjima naši pripadnici davali maksimum i dostojno predstavljali vojsku i državu.

U nastavku posete aerodromu „Niš“, general Diković je obišao pripadnike 63. padobranskog bataljona i prisustvovao obuci u gađanju nožem i u izvršenju prepada na jedan od elemenata borbenog rasporeda neprijatelja, kada je padobranski tim izvršio diverzantski prepad na telekomunikacioni centar.

Pripadnik 63. padobranskog bataljona tokom obuke u izvršenju prepada prilikom obilaska dela jedinica u garnizonu Niš; Foto: Jovo Mamula, MC Odbrana
Pripadnik 63. padobranskog bataljona tokom obuke u izvršenju prepada; Foto: Jovo Mamula, MC Odbrana

General Diković obišao je i radove na sanaciji terena za izgradnju aerodromskog hangara, za koju je izdvojeno nešto više od 320 miliona dinara.

Sa načelnikom Generalštaba u obilasku dela jedinica u garnizonu Niš bili su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Sava Milenković i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković.

Dostava hrane u Nišu