Gde se nalazi Golubac i koji je najpogodniji način da posetite Istočnu Srbiju?

tvrdjavagolubackigrad.rs
Foto: tvrdjavagolubackigrad.rs

Turizam u Srbiji je poslednjih godina procvetao, konačno smo shvatili da živimo u prelepoj zemlji i da još mnogo toga možemo videti i saznati. Sve više sredstava se ulaže u renoviranje turističkih znamenitosti, a jedna od takvih je i tvrđava Golubac.

Dugo nas je put uglavnom navodio na zapad, gde se nalaze najpopularnije destinacije poput Zlatibora, Tare, Divčibara. Danas je situacija drugačija, istočni deo je sve primamljiviji za turiste, a tome je doprineo i razvoj Braničevskog okruga.

Ukoliko vam treba luksuzan prevoz od Beograda do Golubca odnosno do Golubačke tvrđave, Manastir Tumana ili idete na Srebrno jezero saznajte kako doći do ovih destinacija i kako da putovanje učinite još ugodnijim.

Beograd Golubac km – Kako doći kolima?

Golubac je danas popularna turistička destinacija, a veliki uticaj na popularnost ima predivna okolina i dobra lokacija.

Od Beograda Golubac je udaljen svega 130km, a ovaj put kolima možete preći za nešto više od sat i po vremena. Jedan deo čini autoput, do isključenja kod Požarevca, dok je drugi deo puta malo sporiji jer se prolazi kroz više naseljenih mesta.

Ovaj problem biće uskoro rešen, jer se trenutno radi na izgradnji brze saobraćajnice od naplatne rampe Požarevac do Golupca. Tada će kompletna Istočna Srbija biti daleko bliže, a do Golupca biće potrebno čak 30 minuta manje.

Put je i sada vrlo jednostavan i obeležen tablama. Put vas neće navesti kroz Požarevac, već idete zaobilaznicom, zatim sledi deonica kroz nekoliko sela, dolazite do Velikog Gradišta i isključenja za Srebrno jezero ili dalje nastavljate ka Golupcu.

Zašto posetiti Golubac i okolinu?

Sigurno bi veliki broj poseta na Golubačkoj tvrđavi bio i da u njenoj blizini nema drugih atrakcija, ali s’ obzirom da ih ima, ovaj kraj je jedan od najposećenijih u poslednjem periodu.

U ovom delu Istočne Srbije nalazi se mnoštvo kulturno-istorijskih i turističkih znamenitosti. Nakon rekonstrukcije Golubačka tvrđava proglašena je za top 3 destinacija u Srbiji. Pored ove tvrđave, u blizini se nalaze još dve: Ramska i Smederevska tvrđava.

Ne smemo zaboraviti i jako važna arheološka nalazišta Viminacijum i Lepenski vir. To su mesta gde se možete upoznati sa vremenom koji je daleko iza nas, a Viminacijum je ujedno i prava turistička atrakcija. Usput obavezno posetite manastire Tumane, Nimnik i Rukumija.

Za kraj ostavili smo Srebrno jezero, takozvano srpsko more. Omiljena letnja destinacija mnogih, uglavnom predstavlja bazu i mesto gde turisti pronađu smeštaj i obilaze sve navedene lokacije.

Kako upotpuniti i ulepšati putovanje do Golupca i Srebrnog jezera?

Da li ste nekada razmišljali da putovanje organizujete tako da iznajmite luksuzno vozilo sa profesionalnim vozačem, koji će vas odvesti na željenu lokaciju?

Malo smo istraživali, želeli smo da pronađemo način da putovanja po Srbiji budu još zanimljivija i udobnija. Naišli smo na potpuno drugačiji pristup, koji nije klasičan kao sopstvenim automobilom i autobusom.

Često se na putovanja kreće odmah nakon posla, dok ste umorni, morate voziti nekoliko sati i obično vam taj prvi dan potpuno propadne. Zašto gubiti svoje slobodno vreme i dane od odmora, kada možete organizovati tako da vam odmor počne već pri samom polasku na destinaciju.

Iznajmljivanje profesionalnog vozača i premium vozila je nešto potpuno revolucionarno. Imate mogućnost da sebi i svojoj porodici priuštite putovanje kao u filmovima, onako kako ste mogli samo da sanjate.

Zamislite putovanje na Srebrno jezero ili Golubac u automobilu od 100.000€, a pritom vas vozi privatni vozač. Kako vam se čini ideja?

Kako funkcioniše iznajmljivanje luksuznih automobila sa vozačem?

Luksuzan život, odnosno putovanje, više nije nešto o čemu ste samo sanjali. Ideja je da se luksuz koji gledate na TV-u približi široj populaciji.

Za određenu sumu novca, koju danas mnogi mogu da priušte, dobijate potpuni ugođaj i luksuz koji možda nemate lično ali ga možete osetiti bar na nekoliko dana. Ne funkcioniše kao rent-a-car gde vi sami vozite iznajmljena vozila, već dobijate i vozača tako da možete potpuno da uživate u svom odmoru.

Za još veći ugođaj i relaksaciju tokom putovanja, agencija vam obezbeđuje i posluženje. Osim što ćete sebi i svojoj porodici udovoljiti, ostavićete i snažan utisak na sve oko vas. Prednost je što svaki sledeći put možete birati drugi automobil. Ovo je izuzetno važno znati ukoliko imate često poslovna putovanja.

Kako iznajmiti limuzinu sa vozačem?

Tokom istraživanja ove usluge saznali smo za agenciju Lider Limo iz Beograda. Bili su ljubazni da nam pomogu sa informacijama kako bi sastavili ovaj tekst. Tokom razgovora i surfovanja po sajtu shvatili smo da se ozbiljno bave ovim poslom i da imaju izuzetno luksuzan vozni park.

Sva vozila su novije generacije, luksuznih modela limuzina i džipova, za kojim će se svako okrenuti. Limuzine i džipovi namenjeni su za prevoz do 3 osobe, a za grupe do 7-8 osoba tu je minivan (kombi).

Vozilima upravljaju iskusni i pouzdani vozači, koji će se potruditi da Vam putovanje bude što lepše. Tokom vožnje obezbeđeno je posluženje za potpuni užitak. Izborom nekog od ponuđenih paketa pored iznajmljivanja vozila sa vozačem uključeni su i svi dodatni troškovi (gorivo, putarine, parking).

Više informacija o vozilima i samoj usluzi pogledajte na njihovom sajtu “liderlimo.rs”.