Gastro-manifestacija „Dani Bureka Niš 2019“

Burek sa sirom, niški brend
Burek

Gastro-manifestacija „Dani Bureka Niš 2019“ biće organizovana u periodu od 15 – 18. avgusta 2019. god. na šetališnom keju 29.dec. pored amfiteatra.

U cilju promocije gastro – turizma Niša kao grada sa meraklijskim duhom „juga“, dobrom hranom i domaćim specijalitetima održaće se gastromanifestacija „Dani bureka Niš 2019“
Bogatstvo niške kuhinje potiče od njegovog geografskog položaja i kulturne raznolikosti nastale vekovnim uticajem različitih kultura.

Kada kažete Niš, odmah pomislite i na niški burek koji se u Nišu sprema od 1498.godine. Ova manifestacija ima za cilj da promoviše” tradicionalni niški doručak” koji pamte brojni posetioci našeg grada.

Niš ove godine posvećuje nekoliko dana promociji i uživanju u ovom izuzetnom jelu, i tokom trajanja manifestacije, na jednom mestu možete probati najbolji burek koji nude vodeći niški proizvođači bureka. Pored niških učesnika u takmičenju pripremanja bureka ove godine biće učesnika,zanatskih pekara i iz Grčke, Bugarske i Makedonije.
Ova tradicionalna manifestacija svake godine okuplja veliki broj posetilaca iz zemlje kao i inostranstva koji će uživati u bogatoj ponudi ovog izuzetnog niškog specijaliteta. Burek sa sirom, mesom ili spanaćem, slatki burek ili izrada burek “za Ginisa”, kao i bogati prateći umetnički program, samo su deo ovog četvorodnevnog gastro festivala.

Organizator ovogodišnje gastro-manifestacije je udruženje Unija pekara, uz pomoć, Gradske opštine Medijana, i Turističke organizacije Niš.

Ovako je to izgledalo prošle godine

Burek – najpopularniji “niški doručak”. „Dani bureka“ u Nišu.

Exe-Net