FROS organizuje Veče indijske kulture, gastronomije i običaja

veče indijske kulture
Foto: Ilustracija,Pixabay

Federacija romskih osnovaca i srednjoškolaca (FROS) sutra, 20. aprila od 18 sati organizuje Veče indijske kulture, gastronomije i običaja.

Veče indijske kulture, gastronomije i običaja održaće se u prostorijama FROS-a na adresi Ratka Pavlovića bb (kod Vrežinskog bazena).

Predsednik FROS-a, Nebojša Saitović, kaže da će to biti prilika da se građani upoznaju sa ovom specifičnom kulturom kroz niz novih saznanja u programu koji je planiran za to veče. Moći će da se upoznaju i sa običajnim sličnostima Roma i ove stare civilizacije.

Veče Indije u Nišu otvoriće Abhidjit Roy Caudhuri, promoter Indije u Srbiji koji već 40 godina živi u Nišu. On je pored ostalih aktivnosti, radni vek proveo kao inžinjer u nekada poštovanom privrednom gigantu, Elektronskoj industriji Niš.

Manifestacija će proteći u skladu sa epidemiološkim merama zbog pandemije“,ističu iz FROS-a.

FROS je organizacija koja postoji dugi niz godina. Sa ostalim partnerima se bavi pomaganjem romske dece koja žele da uče i obolelim mališanima. U proteklim godinama pred školsku godinu poklonili su mnogo školskog pribora, tableta, lap topova, invalidskih kolica i sve ono što deci pruža uslovnije školovanje.