FK Radnički: Novi igrači u klubu sa Čaira

FK Radnički
FK Radnički doveo pojačanje

Uprava FK “Radnički”je proteklih dana bila izuzetno aktivna i novi igrači stavilu su potpise na ugovore sa klubom sa Čaira.

Novi jednogodišnji ugovor potpisao je Saša Stojanović, dok su novi članovi Slađan Nikodijević koji se obavezao na jednogodišnju saradnju i Taras Bondarenko koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Slađan Nikodijević
Slađan Nikodijević; Foto: FK Radnički

Slađan Nikodijević (28) je rođen u Parizu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Svilajnca, čačanski Borac, italijanski Carrarese, Donji Srem, Metalac, OFK Bačka, ČSK Čelarevo i Inđiju, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone je zabeležio 30 prvoligaških nastupa i postigao 13 pogodaka.

Taras Bondarenko; Foto: FK Radnički
Taras Bondarenko; Foto: FK Radnički

Taras Bondarenko (25) je rođen u Zaporožju (Ukrajina), karijeru je započeo u mlađim kategorijama istoimenog kluba, a igra na poziciji centralnog beka. Nastupao je i za ukrajinske ekipe  Poltava i Avanhard Kramatorsk, kao i ekipu Metalca, odakle je i stigao u ekipu niškog Radničkog.

Saša Stojanović; Foto: FK Radnički
Saša Stojanović; Foto: FK Radnički

Saša Stojanović (35) je rođen u Pasi Poljani, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u ekipi niškog Radničkog. Jako rano je otišao u Holandiju gde je nastupao za PSV (U19, U21), Eindhoven i Roosendaal, da bi kasnije branio boje kiparskih klubova Aris Limassol i Ethnikos, izraelskog Hapel Haifa, rumunskog Kluža, Crvene zvezde i na kraju niškog Radničkog. Tokom prethodne sezone zabeležio je 29 superligaških nastupa, uz 3 postignuta pogotka.

Aleksandar Jovanović; Foto: FK Radnički

Podsetimo, nedavno je kapiten Aleksandar Jovanović produžio ugovor sa “Realom sa Nišave” na još godinu dana, a Ivan Bulajić, doskorašnji standardni golman pirotskog Radničkog pristupio superligašu Radničkom iz Niša.

Ivan Bulajić; Foto: FK Radnički

Bulajić je kao neafirmisani golman došao u Pirot, prve sezone bio je ustupljen pirotskom Jedinstvu, a zatim, u vreme kada je trener bio Marjan Živković postao prvi golman i jedan od zaslužnih za plasman u Prvu ligu Srbije.

Exe-Net