FK Radnički: Niko iz kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama

radnički niko iz kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama
Foto: FK Radnički, arhiva

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković rekao je danas da je iznenađen informacijama da je taj fudbalski klub navodno učestvovao u nameštanju utakmica.

Marković je rekao da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i da stalno, mesecima i godinama unazad ukazuju na neophodnost poštenog pristupa svih aktera, klubova i fudbalera i trenera i sudija.

“Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti“, istakao je Marković.

Dodaje da je Radnički trenuto u velikoj krizi, da ekipa igra slabo zbog čega imaju loše rezultate i bore se za svaki bod, da se klub nalazi u situaciji da se bori za opstanak.

“Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu!?!“,naveo je Marković u saopštenju dostavljenom medijima.

„Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac“, dodao je Marković.

On je rekao da lično sumnja da je nekome „otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari cilj“.

Podestimo, prema saznjima lista “Danas”, UEFA sumnja da je šest utakmica Superlige u poslednjih mesec dana namešteno.  Među sumnjivim mečevima je prema navodima ovog lista i utakmica između Mladosti i Radničkog iz Niša.