Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu obeležava 52. godišnjicu rada

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu
Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu, ugledna obrazovna institucija sa bogatom istorijom i tradicijom, priprema se da obeleži svoju 52. godišnjicu rada koja će biti svečano obeležena u sredu, 25. oktobra.

Svečanosti povodom ovog značajnog jubileja započeće svečanom dodelom nagrada, koja će biti održana od 12 sati u muzejskoj učionici u prizemlju fakulteta. Tom prilikom, zaposlenima će biti uručene jubilarne nagrade za 30, 20 i 10 godina rada, čime će se istaći njihova posvećenost i doprinos instituciji tokom decenija. Takođe, biće uručene zahvalnice zaposlenima za njihove izvanredne naučne rezultate ostvarene u prethodnoj godini.

Nakon svečane dodele nagrada, fakultet će nastaviti proslavu Svečanom akademijom koja će se održati od 13 sati u amfiteatru 21, takođe u prizemlju. Ovaj deo proslave obeležiće ne samo umetnički program, već i priznanja za najbolje studente na osnovnim akademskim studijama. Dodelom ovih nagrada, fakultet će naglasiti izuzetne akademske dostignuća i trud studenata koji doprinose ugledu i uspehu ove obrazovne institucije.

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu se ponosi svojom prošlošću i trudi se da nastavi pružati visokokvalitetno obrazovanje i promovisati izvrsnost u oblasti humanističkih nauka. Ova 52. godišnjica rada predstavlja priliku za refleksiju o dostignućima i budućim planovima fakulteta, dok istovremeno slavi doprinos zaposlenih i studenata koji su zajedno gradili ugled ove ustanove.