Evropska nedelja mogućnosti 19. maja u Nišu

EU
Foto: pixabay

Građani Srbije će na „EU nedelji mogućnosti“ od 15. do 21. maja u Beogradu, Nišu i Novom Sadu imati priliku da saznaju sve o dostupnim fondovima Evropske unije i kako da iskoriste prilike za realizaciju svojih ideja.

Na preko 120 informativnih sesija i panela biće predstavljene brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana i druge organizacije. Događaj realizuju u partnerstvu Delegacija Evropske unije i Vlada Srbije, uz podršku više od 50 institucija i partnera.

U petak, 19. maja, u hotelu Ambasador u Nišu biće održano predavanje o lokalnom razvoju, energetici, zelenoj tranziciji i prekograničnoj saradnji.

Na događaju različiti sagovornici će analizirati teme iz oblasti ekonomije i dati konkretne informacije o fondovima za biznis, inovacije, obrazovanje, kulturu i druge oblasti saradnje.

Ministarka za evropske integracije, Tanja Miščević, ističe da će građani imati priliku da se detaljnije upoznaju sa uslovima i mogućnostima učešća u programima i projektima Evropske unije.

Tokom prvih četiri dana, događaj će biti organizovan u Beogradu, nakon čega će se preseliti u Niš. Zainteresovani će moći da prate sve aktivnosti putem interneta i postavljaju pitanja na veb stranici eumogucnosti.rs.