Evropska nedelja mobilnosti: Niš sutra bez automobila

evropska nedelja mobilnosti
Foto: euinfo.rs

Evropska nedelja mobilnosti održava se od 16. do 22. septembra, uz poruku “Kreći se, samo ne autom“.

Aktivnostima u 50 zemalja i više od 2800 gradova, obeležava se Evropska nedelja mobilnosti. Ovogodišnja tema je: Mobilnost za sve, bez štetnih gasova.

“Grad Niš i EU info kutak u Nišu i ove godine zajednički učestvuju u obeležavanju manifestacije, sa ciljem da se ukaže na značaj zdravih stilova života, izbor aktivnih načina kretanja ili kombinovanje hodanja i biciklizma s javnim prevozom.” Stoga će, centar grada u utorak 22. septembra, biti zatvoren za saobraćaj od 9 do 12 časova.

Dan bez automobila biće obeležen i centralnom manifestacijom u 11 sati, na kojoj će biti podeljene nagrae učesnicima kviz. Kviz se realizuje na Facebook strani EU Info kutka. Neki od učesnika koji tačno odgovore na pitanja, dobiće nagrade.

Street art na bulevaru Medijana

Street art akcija podrazumeva iscrtavanje elemenata koji pružaju mogućnost za aktivnost i zabavu svim uzrastima – od najmlađih do najstarijih, navodi euinfo. “Pored prilike za šetnju i trčanje, posetioci će moći da prođu kroz “lavirint”, odigraju “školicu” i uživaju u atraktivnijem i živopisnijem okruženju. Takođe, posebno kreirane poruke podsetiće ih na značaj mobilnosti i zdravlja naše životne sredine. Predstavljanje „umetničkih intervencija“ planirano je za 22. septembar od 12 sati, kada budu završeni radovi.”

Dostava hrane u Nišu