Epidemiološka situacija u vrtićima “Pčelice” pod kontrolom

epidemiološka situacija u vrtićima
Foto: Google. Autor: Dragiša Stanujkić

Direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić tvrdi da je epidemiološka situacija u vrtićima ove ustanove  “pod kontrolom”. Dodaje da je rukovodstvo JPU “Pčelica” u stalnom kontaktu sa Instututom za javno zdravlje u Nišu kao i da svakodnevno primenjuju propisane mere dezinfekcije.

“Epidemiološka situacija u vrtićima “Pčelice”, tačnije u svih 26 je pod kontrolom. Počeli smo radom 11. maja prošle godine po završetku vanrednog stanja i od tada nije bilo zastoja”, kaže direktorka Mitić.

Dodaje da se osim čišćenja vrtića, svakog dana tri puta vrši dezinfekcija svih prostorija koje koriste deca, ali i posuđa, igračaka, kreveta, i “svega sa čime su mališani u kontaktu”.

“Imamo mališane koji su u izolaciji zbog toga što su im roditelji bili pozitivni. Stalno smo u kontaktu i imamo odličnu saradnju sa Institutom za javno zdravlje. Primenjujemo sve što nam oni kažu kako bi smo održali ovakvu situaciju”, tvrdi direktorka Mitić.

Ističe i da su vaspitači vakcinisani, a da su sestre koje su bile na ispomoć UKC Niš testirane po povratku i da su kako tvrdi svi rezultati dobri.