El inocente mini-serija koja ostavlja bez daha

Mini-serije zauzimaju sve veće mesto u današnjoj kinematografiji i postaju omiljena forma širom sveta. El inocente spada u mini-serije, a nema sumnje da će vas oduševiti. U samo osam epizoda, ova uzbudljiva serija držaće vas pred ekranom sve vreme.

El inocente, u prevodu nevin, misterizoni je triler koji je režirao Oriol Paulo, a koji se na Netfliksu pojavio aprila 2021. godine. Radnja je smeštena u Španiji, a serija je bazirana na istoimenom romanu Harlana Kobena. El inocente je serija koju definitivno morate da pogledate ako ste ljubitelj mračnih tajni i neočekivanih preokreta.

Radnja

Mateo Vidal, čiji lik tumači poznati glumac Mario Casas, devet godina ranije bio je povučen i stidljiv momak. Vredno je radio kako bi završio fakultet, kom je bio u potpunosti posvećen. Jedne noći je, u tuči koju nije izazvao, ubio svog vršnjaka. Iako nenamerno, Mateo živi sa krivicom i tugom koju je naneo drugima, a za svoje nedelo dobija maksimalnu kaznu od četiri godine.

Kada izađe iz zatvora, Mateo se trudi da svoj život krene ispočetka. Zaljubljuje se u Oliviju Kostu, čiji lik tumači  Aura Garido, a devet godina od nesreće koju je izazvao, njih dvoje počinju da grade porodicu. Međutim, Mateovu iznenadnu sreću i pomisao da je vreme da okrene novi list, prekidaju mračne tajne iz prošlosti koje se vraćaju. Mislio je da poznaje svoju suprugu, ali će ga život podsetiti da ništa nije onako kako izgleda.

Lorena Ortiz, čiji lik tumači Aleksandra Himenez, ambiciozna je policajka koja se bori sa sopstvenim demonima. Ipak, kada se iznenada pojavi samoubistvo časne sestre, Lorenu će istraga odvesti do Mateovih vrata. U moru tajni sve je teže odmotati klupo misterije i dokazati ko stoji iza nezamislivih događaja. Mateo, koji je samo prividno svoju prošlost zakopao, ili neko na koga nikada ne bi posumnjali?

Likovi

El inocente jedna je od 14 serija koje su planirane da se pojave na ekranu, a sve su bazirane na romanima Harlana Kobena. Koben je ugovor o saradnji potpisao 2018. godine, a snimanje i saradnja zvanično su najavljeni 2019. godine.

Ono što dodatno izdvaja ovu seriju i čini da bude kvalitetnija su, naravno, likovi. Svi likovi pažljivo su odabrani i smešteni u Barselonu. Njihova prošlost i njihovi životi savršeno su osmišljeni zbog čega se osećaj stvarnih likova dodatno produbljuje. Nijedan lik nije slučajno ubačen u El inocente. Svaki lik, koji se u seriji pojavljuje od početka do kraja, pažljivo je motivisan nekim unutrašnjim i spoljašnjim faktorima. To je još jedan razlog zbog kog ćete apsolutno obožavati ovu seriju i pre nego što se klupko tajni odmota pred vašim očima.

Tajne koje čuvaju, osećanja koja dele sa publikom, nade i strahovi – sve je ono što čini ove likove verodostojnima. Mislite da poznajete svoje okruženje ili da znate svoje prijatelje savršeno? El inocente će vam pokazati da čak i oni najčistiji sa sobom nose mračne tajne, koje jednog dana mogu da se vrate i unište sve ono što ste strpljivo gradili.

Pored Maria Casasa, Aleksandre Himenez i Aure Garido, glumačku postavu serije čine i Hosse Coronado, Martina Gusman, Huana Acosta, Gonzalo de Castro, Ana Wagener, Miki Esparbe, Xavi Saez, Ana Alarcon i Susi Sanćez.

Uz dobru radnju i odličnu glumu, El inocente je sve što vam je potrebno da kvalitetno provedete vreme. Za ljubitelje krimi žanra, misterije i preokreta, nema bolje serije. Ako ste ljubitelji forme mini-serija, predlažemo vam da pogledate i ove mini-serije i odaberete žanr