Eksplozija u Nišu: Bomba bila u ruci?

Eksplozija u Nišu: Bomba bila u ruci?
Eksplozija u Nišu: Bomba bila u ruci?

Uviđaj o pogibiji Nišlije Dejana Šarkovića pokazao da se eksplozija dogodila u samom vozilu. Osmi automobil u plamenu za kratko vreme u Nišu.

NIŠLIJA Dejan Šarković (39) nastradao je od eksplozivne naprave u autu, a istraga će pokazati da li je ona aktivirana namerno ili slučajno. Kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, zasad je utvrđeno samo da je do eksplozije došlo u samom vozilu. Uviđaj će biti nastavljen, a naložena je i obdukcija.

Šarković je poginuo u utorak oko 20 sati u Delijskoj ulici na Trošarini, u automobilu “opel meriva”. Da je reč o eksploziji unutar samog vozila, ukazuju tragovi nađeni na mestu strašne detonacije, kao i činjenica da je u vazduh odleteo krov, a ne pod automobila, što bi se desilo da je bomba bila podmetnuta ispod “opela”.

Fatalne povrede, koje je zadobio Šarković, ukazuju da se bomba najverovatnije nalazila u njegovoj ruci. Kako saznajemo, njemu je najviše stradala desna strana tela, odnosno ruka i deo glave sa te strane. Zasad nema informacija o tome kako se eksplozivna naprava našla u njegovim rukama.

Kako “Novosti” saznaju, Šarković je odranije poznat policiji, uglavnom zbog razbojništva. Prema nepotvrđenim informacijama, njemu je i 2015. godine zapaljeno vozilo “reno modus”, a počinilac nikad nije pronađen.

Pre samo tri dana, u Nišu je goreo i automobil zamenika načelnika policije Zorana Bogdanovića, a Šarkovićev “opel” zvanično je osmo zapaljeno vozilo u nizu, iako se spekuliše da ih je više. Nedavno je izgoreo i automobil načelnika Kriminalističke policije u Nišu Dejana Utvića, a u prethodnih mesec dana planula su i vozila nekoliko gradskih funkcionera.

Global Digital Clinik