EESTech Challenge 2022

EESTech

Udruženje studenata elektronike Evrope – lokalni komitet Niš  organizuje internacionalno takmičenje EESTech Challenge iz oblasti Machine Learning Applications.

Prijave su otvorene do 7. marta. Cilj takmičenja jeste unapređivanje znanja studenata IT usmerenja iz oblasti Machine Learning Application kroz seminare, radionice, predavanja i glavni deo projekta – hakaton.

Sam projekat je podeljen u dve faze, gde se prva faza održava na lokalnom nivou u Naučno-tehnološkom parku, a druga faza, finalna runda, u Milanu.  Timovi od po tri člana će ovo novostečeno znanje primeniti na takmičenju koje traje 24 časa – hakatonu, koje će se održati od 11-13. marta. Pobednici lokalne runde će se nadmetati sa drugim evropskim timovima na velikom finalu u Milanu. Osim provere svog znanja, studenti koji se takmiče će imati priliku da osvoje i vredne nagrade.

EESTech Challenge predstavlja idealnu priliku da studenti razmene znanja i iskustva sa studentima iz drugih delova Evrope, kao i da doprinesu razvoju svoje profesionalne mreže. Projekat takođe predstavlja odličnu šansu da kompanija stupi u kontakt sa motivisanim i sposobnim studentima koji su spremni da se suoče sa raznim tehnološkim problemima. Rad takmičara na zadatom problemu pratiće predstavnici kompanija i na taj način, imaće priliku da uoče njihove kvalitete i videti ih kao buduće zaposlene.