Dveri o JKP “Mediana”: Više cene, loša usluga

dveri
Foto: Naissus.info, ilustracija

Srpski pokret Dveri smatra da se sada već skoro redovna kašnjenja u iznošenju komunalnog otpada i pored viših cena usluga, više ne mogu smatrati slučajnom pojavom već izraz “krajnje nesposobnosti” rukovodstva Grada Niša, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski ali JKP Mediana, na čelu sa v.d. direktorom Ivanom Mihajlovićem.

Iz Dveri navode da je petak redovan termin iznošenja čvrstog komunalnog otpada u delu prigradskog naselja Prva Kutina, nažalost JKP Mediana nije ni posle tri dana tj. do juče , preuzela komunalni otpad u ovom naselju.

“Naravno ovo nije prvi već reći slučaj kašnjenja u iznošenju komunalnog otpada od strane JKP Mediana u ovom naselju ove godine”, navode iz Dveri.

Dodaju da čak i u domaćoj, “često jako loše organizovanoj praksi u iznošenju čvrstog komunalnog otpada”, kašnjenje od jednog dana i to samo jednom godišnje je katastrofalno loša pojava.

“Pored toga JKP Mediana, po licemernim izjama samih visokih „funkcionera“ Grada i SNS, građanima već duže vreme naplaćuje svoje usluge po cenama koje su više nego u mnogim drugim „bogatijim“ mestima u Srbiji ali i u pojedinim evropskim gradovima.
Da stvari budu gore, JKP Mediana deo naknade za usluge koje naplaćuje već dovoljno siromašnim građanima, troši nenamneski tj. za pokrivanje gubitaka ovog za grad možda najvažnijeg komunalnog preduzeća”, tvrde iz Dveri.

Zato Srpski pokret Dveri zahteva hitnu smenu gradonačelnice Dragane Sotirovski kao i v.d. direktora JKP Mediana Ivana Mihajlovića i raspisivanje vandernih lokalnih izbora u Nišu, navodi se u saopštenju predsenika stručnog saveta za zaštitu i unapređenje životne sredine Srspkog pokreta Dveri, Miroslava Premovića.