Dveri: Nastavlja se otimanje javnog prostora od građana Niša

dveri

Nakon oduzimanja parkinga stanarima zgrada u Ulici Svetozara Markovića što u niškom odboru Dveri ocenjuju kao otimanje javnog prostora od građana, iz ovo pokreta saopštavaju da lokalna vlast na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, a uz podršku “stručnjaka“ kakva je Marina Živulović Petrović, ide ka svome kraju.

Iz Dveri saopštavaju da je kako tvrde, otimanje javnog prostora od Nišlija i njegovo pretvaranje u privatni prostor SNS-a postalo osnovna preokupacija lokalne niške vlasti i gradonačelnice Sotirovski, postavljene nakon prošlogodišnjih nezakonitih i lažnih izbora.

“Jučerašnji protest stanara iz ulica Svetozara Markovića i zgrada na Sinđelićevom trgu pokazuje da se nastavlja rat lokalne vlasti protiv sopstvenih građana”, smatraju u pokretu Dveri.

Dodaju da je penzionisana v.d.načelnica Uprave za građevinarstvo Marina Živulović Petrović koju je zbog njene „stručnosti“ i „zasluga“ za svoju savetnicu nedavno angažovala u svom kabinetu gradonačelnica Sotirovski, dobro poznata kako Nišlijama , tako i ukupnoj srpskoj javnosti , ali kako ocenjuju  “po nepoznavanju, neprimeni i kršenju zakona, po frapantnim profesionalnim greškama, propustima i skandaloznim odlukama koje je pravila dok je bila na čelu Građevinske inspekcije, kao i dok je obavljala funkciju vršioca dužnosti načelnika Uprave za građevinarstvo”.

“Oduzimanje parking prostora stanarima u srcu Grada, a koji ga koriste od 1974.god., kojima mesto za parking garantuju i ugovori o kupovini stanova, kao i prethodno izdata akta lokalne samouprave jeste akt otimanja od sopstvenih građana. Dok se maćehinski odnose prema građanima, istovremeno, lokalna vlast na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski, uz stručnu podršku Marine Živulović Petrović poklanjaju imovinu svih nas – javnu površinu kraj objekta „Delta“ privatnom investitoru Miškoviću”, navode iz Dveri.

Zaključuju da niška lokalna vlast “na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski, a uz podršku „stručnjaka“ kakva je gđa Marina Živulović nezaustavljivo ide ka svome kraju”.