Dragana Sotirovski: Most u Donjoj Vrežini će biti pešački ukoliko to stuka dozvoli

Foto: Niška Inicijativa

Najavljeno rušenje mosta kod vojnog bazena u Donjoj Vrežini izazvalo je veliku buru. Gradonačelnica je izjavila da Grad podržava ideju da se na tom mestu izgradi pešački most.

Most kod bazena u Donjoj Vrežini zatvoren je za saobraćaj automobila u martu 2018. godine, a pešaci i motociklisti ga i dalje koriste uprkos velikom ulegnuću kolovoza.

Grad je prvobitno imao nameru da sačuva most, te je 2019. godine Direkcija za izgradnju grada Niša raspisala je tender za sanaciju, medjutim nije bilo firmi zainteresovanih za taj posao.

Gradonačelnica, Dragana Sotirvoski je kazala da most mora da bude srušen, ukoliko je struka smatra da je dotrajao i da ne može da se rekonstruiše. Sotirovski je izjavila da je most kada su pre dve godine bile poplave predstavljao veliku opasnost za okolne kuće i izvorišta sa kojeg se grad snabdeva vodom.

Sotirovski je izjavila da je Grad za to da na istom mestu bude izgrađen pešački most, zbog blizine velikih tržnih centara i crkve i da su o tome razgovarali sa „Srbijavodama“.

Miodrag Kostić iz Narodne stranke je oštro kritikovao Grad zbog rušenja mosta i da rušenje izaziva nezadovoljstvo meštana.

Veliki broj građana na društvenim mrežama se protive rušenju, jer most predstavlja najkraću vezu izmedju ostatka grada sa leve obale Nišave i vojnog bazena u Donjoj Vrežini.