Dragana Božić dobila status direktorke Turističke organizacije Niš

Foto: Dragana Božić/ Facebook

Dragana Božić je nakon godinu dana vršenja funkcije v.d. direktorke Turističke organizacije Niš, proglašena za direktorku te ustanove, odlučeno je na Skupštini Grada Niša.

Dragana Božić je na funkciju v.d. direktorke došla nakon ostavke Danke Miljković prošle godine.

Za novu direktorku Turističke organizacije Niša glasalo je 32 odbornika.  Većnica za kulturu Adriana Anastasov je rekla da je Dragana Božić to zaslužila jer je pokazala odlične rezultate kao v. d. direktorka i da je u ovoj godini rekordni po broju turista u poslednjih 20 godina u Nišu. Zamenik predsednika Skupštine Grada Igor Novaković ističe da “ne postoji uslov koji Božić ne ispunjava za tu funkciju”.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović naglašava da je turizam u Nišu u lošem stanju, te da je Niška Banja među najlošijim lokacijama u zemlji. On smatra da turisti u Nišu posećuju isključivo kafane.

Dragana Božić je izazvala buru 2017. godine, kada je proglašena za direktorku SKC-a, iako nije imala sve uslove da na tu funkciju budu smeštena. Naime ona nije imala deset godina rada u komercijalnim delatnostima, a zakonu zahteva najmanje 5 godina radnog angažmana u obrazovanju ili kuturu.

Global Digital Clinik