Doručak koji čisti organizam i topi masne naslage

doručak
Ilustracija, Pixabay

Doručak je najbitniji obrok u toku dana, jer pomaže Vašem organizmu da se pokrene.

Predstavljamo Vam recept za doručak koji će Vam pomoći da očistite telo od nakupljenih toksina i ubrzate metabolizam. Sastojci povoljno deluju na creva, stimulišu njihov rad i obnavljaju narušenu crevnu floru.

Osim što ima zdravstvene prednosti, ovakav doručak će vam pomoći i da se oslobodnite nakupljenih kilograma. Preporučuje se da na ovaj način započnete jutro 3 puta nedeljno.

Sastojci:

( mera je 1 supena kašika)

  • Ovsene pahuljice: 3 do 5 kašika (mogu i neke druge vrste pahuljica – ražene, zobene, heljdine pahiljice)
  • Speltine mekinje: 1 kašika
  • Čia seme: 2-3 kašike
  • Izrendana jabuka
  • Sojino mleko od vanile ili čokolade ili neko drugo mleko ili jogurt. Možete koristiti i neki prpirodni voćni ili sok od povrća.

Priprema:

Uveče čia semenke, prelijte sa malo mleka i ostavite da odstoje kako bi nabubrile. Ujutru sa čia semenkama pomešajte i sve ostale sastojke i dodajte još malo mleka ili druge tečnosti za koju ste se odlučili.

Kako bi doručak bio još ukusniji možete dodati i malo cimeta, rendanog kokosa, lomljenog lešnika ili mleveno laneno seme.

Ovaj doručak bi trebalo pojesti odma čim ustanete, kako bi se metabolizam pokrenuo i mogao da sagori više kalorija. Nakon nedelju ili dve pirmetićete poboljšanje. Imaćete više energije, nećete imati potrebu za slatkišima i nezdravom hranom, a stomak će vam raditi kao sat.

Izvor: Luftika

 

Dostava hrane u Nišu