Donatorska akcija – „Novac za Osnovac“ za pomoć DŠK Osnovac

DŠK Osnovac
Foto: DŠK Osnovac

Dečiji Šahovski Klub Osnovac Niš, jedini superligaški šahovski klub Južne Srbije, trenutno se nalazi u nezahvalnoj situaciji da sakuplja finansijska sredstva kako bi mogao da nastupi na najvažnijem godišnjem takmičenju – Prvoj ligi Srbije za žene, koja se igra od 22. oktobra do 01. novembra 2022. godine u hotelu „Stara Planina“, na Staroj Planini.

Prethodne godine, u ovom najelitnijem seniorskom rangu ekipnog šahovskog takmičenja u državi – Prvoj ligi Srbije za žene 2021, tzv. Super liga Srbije, klub je osvojio Treće mesto u državi i tim rezultatom ostvario najveći uspeh niškog ekipnog šaha u poslednjih 20 godina.

Imajući u vidu da takmičenje počinje za dve nedelje, imamo još izuzetno malo vremena da prikupe neophodna sredstva u iznosu od 120.000,00 dinara. Oni ovim putem pozivaju u pomoć klubu koji postoji još od 1932. godine.
Ove godine se obeležava i veliki jubilej – 90. godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Nišu.

U zavisnosti od mogućnosti i želje, podršku klubu možete iskazati uplatom donacije na žiro račun 160-418128-96, čime ćete postati pomažući član Dečijeg šahovskog kluba „OSNOVAC“ i član Kluba prijatelja DŠK „OSNOVAC“.