Dom zdravlja dobio ambulantno vozilo od Ujedinjenih Arapskih Emirata

Foto: Dom zdravlja Niš
Foto: Dom zdravlja Niš

Dom zdravlja Niš je 1. febrauara u Beogradu dobio sanitetsko vozilo na poklon od Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ključeve direktoru Doma zdravlja Niš, profesoru dr Miloradu Jerkanu uručila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije profesor dr Sanja Radojević Škodrić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubavak Suid Aldahri.

Dodeli vozila prisustvovali su i docent dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije kao i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

“Donacija će zaposlenima u Domu zdravlja pomoći da sigurno i brzo stignu do udaljenih korisnika zdravstvene zaštite kao i da ta usluga bude adekvatno dijagnostički upotpunjena”, kaže direktor Doma zdravlja u Nišu profesor dr Milorad Jerkan koji se zahvalio na donaciji i svima koji su posredovali da se ovo vozilo nađe u voznom parku Doma zdravlja Niš.

Vozila su kompletno opremljena od transportnih ležaja do radio-stanice koja se nalazi u kabini. Značaj donacije je utoliko veći što danas postoji problem da kada se plati sanitetsko vozilo, a i nakon toga na njega se čeka nekoliko meseci. Ovakve donacije, potvrdila je to i profesor dr Sanja Radojević Škodrić mnogo znače jer poboljšavaju značajno kvalitet zdravstvenih usluga.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski rekao je sanitetsko vozilo koje je dodeljeno niškom Domu zdravlja prava “mini-bolnica”.

Donacija obuhvata 15 sanitetskih vozila koja su dobili zdravstveni centri Prijepolje i Gnjilane, Opšta bolnica Priboj, Opšta bolnica Kruševac, domovi zdravlja Loznica, Ivanjica, Niš, kliničko-bolnički centri Kosovska Mitrovica i Bežanijska kosa, Institut za rehabilitaciju Selters.

Global Digital Clinik