Doktor Nenad Stajić heroj Niša

Doktor Nenad Stajić

Na raskrsnici ulica Pariske Komune i Branka Krsmanovića, juče u popodnevnim časovima desio se jedan herojski događaj. Naime doktor, koji je bio u prolazu i van radnog vremena, dao je sve od sebe da pomogne nesretnom čoveku, kome je pozlilo u automobilu.

Na raskrsnici ulica Pariske Komune i Branka Krsmanovića je juče u popodnevnim časovima, pozlilo jednom Nišliji, koji se nalazio u svom automobilu. U pomoć su pritrčali građani koji su se tu zatekli. Naročito mlađi sugrađani koji su činili i učinile sve i nadljudske napore da izvuku čoveka iz automobila i daju mu kakvu takvu šansu da preživi.

Sasvim slučajno se u prolazu zatekao i doktor Nenad Stajić, koji inače radi u u zdravstvenom sistemu u Nišu u HMP. Njegovo požrtvovanje na licu mesta, sve vreme klečući na ulici ukazujući pomoć građaninu je bez presedana. Doktor Nenad je danas postao ne samo doktor već veliki čovek i pravi HEROJ Niša.

Da li je uspeo u tome još uvek se ne zna, jer je Hitna pomoć odvezla čoveka koji je davao znake života zahvaljujući doktoru Nenadu, koji ga je na licu mesta reanimirao. Po odlasku Hitne pomoći svi prisutni građani su aplaudirali doktoru Nenadu Stajiću, a u njegovim očima se mogao videti ogroman ponos zbog toga što je tako postupio van radnog vremena, a sa druge strane i zebnja jer nije znao kakav će biti konačan ishod. Na kraju je podigao svoje stvari sa asfalta, koje je bacio prilikom intervencije, podigao je ruku u znak pozdrava prisutnim građanima i otišao.

Svi prisutni građani su bili nezadovoljni brzinom dolaska Hitne pomoći. Više puta su pozivani od strane građana, kao i od strane doktora. To je nedopustivo. Postupanje samog osoblja ekipe Hitne pomoći na lice mesta je bilo profesinalno.

Obzirom da je na licu mesta bio prisutan policijski službenik ne bi smelo da se dopusti da Parking servis- Pauk služba podigne vozilo i naplati kaznu za nepropisno parkiranje, jer je auto ostao na mestu događaja. To bi bio potpuni poraz Grada Niša.

Global Digital Clinik