Dodeljene stipendije 51 mladom sportisti u Nišu

Svečana dodela Ugovora o stipendiranju talentovanih sportista sa teritorije Grada Niša
Svečana dodela Ugovora o stipendiranju talentovanih sportista sa teritorije Grada Niša

Najtalentovaniji mladi sportisti, dobili su godišnje stipendije Grada Niša, a ugovore o stipendiranju su im na svečanosti u Gradskoj kući uručili gradonačelnik Niša Drako Bulatović, gradski većnik resorno zadužen za sport Branislav Kačar i potpredsednica Komisije za ocenu programa u oblasti sporta Violeta Đorđević.

Svečana dodela ugovora sportistima u Gradskoj kući u Nišu; Foto: Grad Niš
Svečana dodela ugovora sportistima u Gradskoj kući u Nišu; Foto: Grad Niš

Pravo na stipendiju ove godine je, odlukom Komisije za ocenu programa u oblasti sporta u Gradu, stekao 51 sportista. Kako kažu, 78 hiljada dinara na godišnjem nivou im daje motivaciju da ostvaruju dobre rezultate ali i da ulažu u svoju opremu.

“Koliko se ulaže u sportiste toliko oni vraćaju zajednici na pravi način. Četiri velika niška tima su izašla u Evropu, tu su i pojedinačni rezultati sportista od 15 do 20 godina, olimpijski kandidati i može se reći da je jedna uspešna godina pred niškim sportistima”, rekao je gradonačelnik Niša na svečanoj dodeli ugovora sportistima Grada Niša.

Ove godine su ukupno 23 sportske organizacije podnele prijave za 62 kandidata za ostvarivanje ovog prava, a Komisija je ocenila da 51 kandidat ispunjava uslove za stipendiju. 

Stipendije se isplaćuju svakog meseca, a ove godine mesečni iznos je uvećan na 6.500 dinara. Za ove namene, gradskim budžetom za 2018. godinu predviđen je iznos od 4 miliona dinara.

Pravo na stipendiju ove godine je stekao 51 sportista; Foto: Grad Niš

Za ostvarivanje prava na stipendiju bilo je potrebno da kandidat bude na primer reprezentativac u svojoj kategoriji, sa nastupom za nacionalnu selekciju, ili da je na zvaničnim prvenstvima ili kupovima Republike Srbije u konkurenciji minimum 6 takmičara u pojedinačnom plasmanu ili u konkurenciji 12 ekipa u ekipnom plasmanu ili na međunarodnim takmičenjima osvojio jedno od prva tri mesta u prvoj kategoriji sportova ili jedno od prva dva mesta u drugoj kategoriji sportova, ili prvo mesto u trećoj ili četvrtoj kategoriji sportova po kategorizaciji Sportskog saveza Srbije, ukoliko se radi o sportisti koji se bavi pojedinačnim sportom i da je uzrasta od 15 do 20 godina.

Dostava hrane u Nišu