Diplomci: Serijal o najboljim niškim studentima

diplomci
Prvi gost emisije "Diplomci". Foto: SKC

Studentski kulturni centar Niš, uz podršku Grada Niša, započinje novi serijal emisija „Diplomci“. Njihov cilj je da da obrazovanje i nauku, kao i obrazovane, mlade ljude ponovo vrate u centar pažnje.

Prvi gost serijala „Diplomci“ je Aleksandar Mihajlović.

Aleksandar je rođen 24.11.1991. godine u Nišu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu 2014. godine kao jedan od najboljih diplomiranih studenata u svojoj generaciji.

2015. godine završio je master akademske studije na istom fakultetu sa prosečnom ocenom 10,00 kada je nagrađen Poveljom Univerziteta u Nišu.

Školske godine 2019/20. završio je master studije u oblasti međunarodnog prava ljudskih prava na Saseks univerzitetu u Brajtonu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Dobitnik je prestižne Chevening stipendije koju dodeljuje Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Sada želi da se i profesionalno ostvari u svojoj zemlji.

Emisija će biti emitovana danas u 17 časova, na Facebook strani SKC-a.

„Ideja je da kroz intervjue sa najboljim studentima niškog Univerziteta, publici i medijima predstavimo njihov rad, uspehe, njihovu želju da napreduju i budu najbolji u svojim oblastima. Takođe i njihovu motivaciju da ostanu u Srbiji i u svojoj zemlji grade svoje karijere. Smatramo da najboljim studentima treba posvetiti posebnu pažnju, da o njima treba više govoriti i da su oni ti koji treba da budu uzor mlađim generacijama“, navode iz SKC-a. Na ovaj način obrazovanje i nauka, kao i obrazovani, mladi ljudi ponovo će biti vraćeni u centar pažnje.