„Devojke koje menjaju sve(t) 2“ u Oficirskom domu u Nišu

„Devojke koje menjaju sve(t) 2“.
„Devojke koje menjaju sve(t) 2“.

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Sigurnom kućom za žene i decu žrtve porodičnog nasilja organizuje konferenciju „Devojke koje menjaju sve(t) 2“. Konferencija se održava u utorak, 5. jula od 12.00h u sali Oficirskog doma u Nišu. Ulaz na događaj je slobodan, uz prethodnu prijavu na mejl adresu: kzm.nis@gmail.com.

Osnovni cilj konferencije je osnaživanje mladih dama da istraju u izazovima, kao i skretanje pažnje na prisutne probleme.

Konferencije će sadržati dva panela i mini sajam gde će biti predstavljeni unikatni proizvodi koje prave članice Udruženja za negovanje tradicije „Višnja”.

U okviru prvog panela govoriće uspešne mlade dame iz raznih oblasti o svom putu do uspeha, preprekama koje su prevazišle da postignu svoje ciljeve, motivaciji i podršci. Svoja iskustva u okviru ovog panela podeliće sa prisutnima: Jelena Milošević, jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu i prva dobitnica nagrade „Dr Miodrag Lazić“, Mila Pužić, dirigent, profesor u Muzičkoj školi u Nišu i organizator brojnih muzičkih festivala, Natalija Milićević, mlada preduzetnica, osnivač restorana brzne hrane „Rižoto Bar“ i suosnivač start up kompanije „Go Digital“, Jovana Ilić, aktivistkinja i jedna od osnivača organizacije „5 minuta za tebe“ i Iva Petrović, mlada Nišlijka koja se nalazi na prvom mestu svetske rang liste u tekvondou u kategoriji kadetkinja.

U okviru drugog panela direktorka Sigurne kuće u Nišu, Sonja Šćekić i psiholog Sigurne kuće u Nišu, Maja Todorović govoriće o ekonomskom osnaživanju žena, mladima i njihovim partnerskim vezama i obrascima afektivne vezanosti.