Dečija nedelja u vrtićima Pčelica

Pčelica

Dečija nedelja je, tradicionalno, i ove godine obeležena u svim vrtićima JPU „Pčelica“. Raznim aktivnostima i metodama deca su pokazala odraslima šta i koliko znaju o svojim pravima.

„Pokazali su da, bez obzira na njihov uzrast od njih može i mora mnogo toga da se nauči, a pre svega iskrena emocija“-izjavila je direktorica ustanove Svetlana Mitić na početku obeležavanja dečije nedelje.

Ona je naglasila da je za podsticajno i sigurno okruženje dece veoma bitno da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i da samo ostvarenjem maksimuma svih potencijala može da se obezbedi atmosfera punog poštovanja dečjih prava.

Ove godine je Dečija nedelja obeležena pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“.

U niškim vrtićima su deca sa vaspitačima, tokom dečje nedelje, nizom priredbi, predstavama, maskenbalima, recitacijama, posetama bioskopu i drugim aktivnostima primerenim uzrastu slali poruku da žele da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju.

Dečija nedelja slavi pravo dece, njegovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Prva nedelja u oktobru je prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

Svi vaspitači su se složili da je bitno da bi decu trebalo učiti humanosti od malih nogu, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića.