18. Kids fest u bioskopima Vilin Grad i Cine Grand

Kids FESt

Od 16. do 23. oktobra, osamnaestu godinu za redom održaće se dečiji filmski festival KIDS FEST u okviru čijeg programa će biti prikazano ukupno 15 naslova različitih kinematografija među kojima su animirana, igrana i dokumentarna ostvarenja.

Prateći temu ovogodišnjeg festivala vođenu parolom „Svet u dečijim rukama“ovogodišnji program ima za ideju da svojim sadržajem ukaže na značaj životne sredine, odnos čoveka i prirode.

Tradicionalno raznovrstan filmski program obeležiće i druge filmske premijere među kojima su ostavrenja evropskih i svetskih produkcija.

Prvi put pred domaćom publikom naći će se sinhronizovane animacije:

„Faraon, Divljak, Princeza“(Le pharaon, le sauvage et la princesse) postavljajući pitanje šta epopeja o Starom Egiptu, srednjovekovna legenda sa francuskih planina i fantazija sa turskog dvora mogu imati zajedničko?

„Najbolji rođendan ikada“ (Best birthday ever) o Čarliju koji se veoma radovao svom rođendanu, ali za čije slavlje niko nema vremena.

Premijerno će biti prikazana i porodična ostvarenja poput švedskog naslova „Eva i Adam“, finske igrane komedije „Vinski: Nevidljivi super-klinac“, francuskog filma „Mala Banda“ (La petite bande), domaćeg porodičnog filma „Vučje bobice“ i drugih naslova.

Kao i svake godine dokumentarni naslovi edukativnog karakera zaživeće na KIDS FEST-u – „Hrast“ (Le Chêne), „Životinja“ (Animal), „Ris“ (Lynx).

Reprizni deo programa činiće najgledanije animacije Dizni studija s kraja 2021. i početka 2022. godine poput sinhronizacije:

„Enkanto: Magični svet“ – U magičnom gradu Enkanto u planinama Kolumbije živi porodica Madrigal. Od super snage do moći isceljenja svi njeni članovi poseduju neki dar. Svi osim Mirabel. Magija koja okružuje Enkanto je u opasnosti i „normalna“ Maribel je možda jedina koja može da spasi svoju čarobnu porodicu.

Porodična Dizni komedija „Pocrvenela panda“ u kojoj su glasove pozajmili Tijana Dapčević, Nataša Aksentijević, Inspektor Blaža, o tinejdžerki Mejl Li koja je jedna obična, luckasta i samouverena devojčica i sve je za njenog života u redu, osim što se pri prevelikom uzbuđenju iznenada pretvara u velikog crvenog pandu.

Reprizno će biti prikazane i animacije „Baz svetlosni“ (Lightyear), „Finikove avanture“ i „Kašaj: Kradljivac nevesti“.