Dani ruskog filma u Nišu: Prijem za ruske glumce u Gradskoj kući

Dani ruskog filma u Nišu

U Gradskoj kući priređen je prijem za ruske glumce koji borave u Nišu u okviru manifestacije „Dani ruskog filma“ koji se održava u bioskopu Vilin Grad.

Prijem u Gradskoj kući za ruske glumce

Prva projekcija je već prikazana, dok su ostali ruski firmovi na repertoaru od 18 časova, 6. i 7. jula u organizaciji Jugoslovneske kinoteke. Ulaz je slobodan.

Umetnici iz Rusije iskoristili su priliku  da se druže sa ljubiteljima filma i odgovaraju na pitanja novinara, a zatim je organizovana i šetnja do niške Tvrđave, gde su glumci iz Rusije upoznati ukratko sa istorijom i tradicijom grada.

“Festival ima za cilj jačanje saradnje u oblasti filmske industrije, širenje kulturnih razmena i oblikovanje pozitivnog imidža Rusije kao strateškog partnera Srbije”, ističu iz Kinoteke.

Festival je otvoren ratnim trilerom režisera Pavla Drozdova „Nećemo se pozdraviti“, koji je niška publika videla odmah nakon ruske premijere.

Nišlije će imati priliku da pogledaju i triler „Gogolj početak“ Egora Baranova i komediju „Zdravo, Oksana Sokolova“ Kirila Vasiljeva.

Festival “Dani ruskog filma” se istovremeno održava i u Beogradu.