Danas počinje isplata 10.000 dinara za decu do 16 godina

Isplata jednokratne pomoći države od 10.000 dinara, počinje danas, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. Kako je istakao danas će novac leći na račune roditelja i staratelja prvih pola miliona prijavljene dece a preostalih 600.000 prijavljene dece će u utorak dobiti novac.

Prema njegovim rečima, oni koji su imali reklamacije ne treba da brinu ukoliko im tokom ova dva dana ne bude uplata, jer će njima novac leći na račun nakon što se proces reklamacije završi.

Za ovu pomoć države deci do 16 godina prijavilo se oko 635.000 roditelja, što majki, što samohranih očeva, hranitelja ili staratelja.

Prijava dece za pomoć države od 10.000 dinara trajala je od 20. avgusta do 20. septembra i obavljala se elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs.

Kako da proverite da li vam je novac na računu?
Ukoliko ste se već uspešno prijavili za pomoć od 10.000 dinara za decu, evo kako da u tri koraka proverite da li vam je legao novac. Za proveru je potrebno svega tri koraka.

Ono što je prvo potrebno jeste ući na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju “Provera statusa prijave”.

Nakon što ste kliknuli na opciju “Provera statusa prijave” otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je matični broj, a nakon toga i broj lične karte koji ste koristili prilikom registracije i tada dobijate odgovor.

U trećem koraku očekujte informaciju o statusu uplate.