Avio prevozniku Ryanair Niš i dalje u fokusu. Trenutno letovi samo za Maltu i Beč

kompanija ryanair
Foto: Facebook, Aerodrom Niš

Ryanair za sada ne planira letove iz Beograda, zbog visokih troškova na aerodromu Nikola Tesla, kao i da je Niš i dalje u fokusu, prenosi portal Flynaissus.

Niskobudžetni avioprevoznik Ryanair je izjavio da i dalje aktivno istražuje srpsko tržište u potrazi za novim prilikama kao i da će nastaviti svoje operacije sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. 

Kompanija takođe napominje da trenutno nema planova za baziranje aviona na aerodromu Konstantin Veliki, ali ističe da se situacija uvek brzo menja sa njihove strane.

Prema rečima predstavnika kompanije, ova odluka ne znači da Ryanair neće nastaviti širenje svoje mreže iz Niša i dalje doprinositi rastu broja putnika.

Ryanair sveo je svoje operacije u Nišu na svega dve linije i to prema Malti i Beču, što predstavlja najmanji broj destinacija još od 2016. godine, kada je kompanija prvi put počela operacije sa aerodroma Konstantin Veliki.

Podsetimo, Ryanair trenutno leti iz iz Niša ka Malti i Beču, dok su usluge za Stokholm Arlanda smanjene na sezonske letove tokom letnjih meseci.