Dan škole Gimnazije “9.maj” – 30 godina postojanja

Gimnazija „9. maj“
Gimnazija „9. maj“

U drugačijoj atmosferi i Gimnazija „9. maj“, jedina niška gimnazija opšteg smera, proslavlja svoj jubilej – 30 godina postojanja.

Planovi, program proslave, odabir đaka, spisak gostiju, finansijske konstrukcije, sve je to zbog pandemije zamenjeno filmom o školi.

Uvereni smo da da ovi gimnazijalci, uz znanje, neguju energiju, mladalački duh, optimizam i ideale koje u njima razvijaju profesori.

Njihova proslava nije bila onakva kakvom su je planirali, ali su oni situaciju u kojoj su se našli prihvatili kao izazov. Naučili su da prave vrednosti nisu u zgradama, halama, kravatama, visokim potpeticama. Prave vrednosti su u ljudima, a oni su tu i spremni su da proslave jubilej, 30 godina od osnivanja Gimnazije “9.maj”. Pripremili su i virtualnu izložbu likovnih radova učenika nastalih za vreme vanredne situacije.

“Naučili smo da koračamo sa našim precima, pobednicima nad fašizmom u Besmrtnom puku, ali i da gradimo Evropu mira”, poručio je v.d. direktora Gimnazije 9.maj Predrag Nesović.

Da je tako govori i samo ime škole koje je deo njenog identiteta jer je 9.maj Dan pobede nad fašizmom, Dan Evrope, dan velikog slavlja i vojne parade u Moskvi. To je datum koji spaja prošlost i budućnost, Istok i Zapad.

SREĆAN DAN ŠKOLE!