Dan otvorenih vrata u Ugostiteljsko – turističkoj školi „Sajam ugostiteljstva i turizma“

Ugostiteljsko-turistička škola je sa velikim ponosom i zadovoljstvom ugostila učenike završnih razreda niških osnovnih škola.

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole su sa svojim nastavnicima pripremili „Sajam ugostiteljstva i turizma“ na kome su svoje mlađe drugare poveli u mali obilazak raznih zemalja sveta i potrudili se da ova šetnja bude što lepša i zanimljivija.

Svaku od zemalja- Srbiju, Meksiko, Veliku Britaniju, Nemačku, Italiju, Francusku, Rusiju, Španiju, Kinu- učenici Ugostiteljsko-turističke škole su predstavili ne samo slikom i simbolikom, već su dočarali i ukusima koji su karakteristični za tu zemlju.

Tako su osnovci slušali buduće turizmologe o zemljama sveta, ali i uživali u ruskim kapama, kišu, raznim pastama, tortilji, bavarskim kobasicama, grčkoj salati, ali i odličnoj domaćoj gibanici, ćevapima i kajmaku.

Stariji i mlađi učenici uživali su u dobrom druženju, upoznavanju različitih kultura i novim ukusima, a sigurni smo da su osnovci iz Ugostiteljsko-turističke škole otišli prezadovoljni i sa željom da se što pre vrate!