63. padobranska brigada održala noćnu vežbu na vojnom aerodromu

63. padobranska brigada
Foto: Tanjug

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su segmente padobranske obuke u okviru noćne vežbe. Ona je obavljena 7. juna na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”. Vežba se sprovodi radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava jedinice za izvođenje specijalnih borbenih dejstava i operacija od posebnog značaja.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović, bio je jedan od prisutnih i ocenio je da su pripadnici 63. brigade maksimalno posvećeni i motivisani, što doprinosi odličnoj borbenoj gotovosti jedinice, navodi Tanjug.

63. padobranska brigada
Foto: Tanjug

“Padobranci su u okviru obuke realizovali skokove iz aviona An-26, uz upotrebu savremenih desantnih padobrana koji omogućavaju manevrisanje radi izbegavanja prepreka i prizemljenja na željenu desantnu prostoriju, što je od presudnog značaja za brzo započinjanje borbenih dejstava u dubini neprijateljevog rasporeda nakon padobranskog desanta”- navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Obuke u svim vremenskim i zemljišnim uslovima služe kako bi ova elitna vojna jedinica obavila kompletnu obuku koja doprinosi izuzetnoj spremnosti i uspešnosti u realizaciji svih namenskih zadataka. Vežbe ovog tipa jačaju jedinicu, jer doprinose efikasnom angažovanju, samostalno ili u sadejstvu sa drugim snagama.