Dan bugarskog filma u NKC-u

Dani bugarskog filma 2018. Niš
Dani bugarskog filma 2018. Niš

Od 1. do 3. marta  u maloj sali Niškog kulturnog centra publika će imati prilike da pogleda ostvarenja “Odeljenje”, “Žeđ”, “Tužilac, branilac, otac i njegov sin” u okviru Dana bugarskog filma.

Ulaz je besplatan.

Dani bugarskog filma 2018. Niš
Dani bugarskog filma 2018. Niš

Četvrtak, 1.3. 2018. godine u 18:00

Film: ODELjENjE XIa / 11A klas / 11th A Grade, (2015, 84 min)

Režija: Mihaela Komitova

Uloge: Jana Marinova, Ralica Paskaleva, Bašir Rahal

Lina Nikolva, bivša igračica, počinje da radi kao zamena u elitnoj školi. Za nju je to posao iz snova, jer želi da postane nastavnica književnosti. Okružena nepoverenjem kolega i učenika, brzo shvata da standardne metode rada neće biti efikasne. Kombinujući borbeni duh, iskrenost i inovativne načine edukacije, uspeva da se izbori sa izazovima i da pridobije đake na svoju stranu.

Petak, 2.3. 2018. godine u 18:00

Film: ŽEĐ / Žažda / Thirst (2013, 90 min)

Režija: Svetla Cocorkova

Uloge: Monika Najdenova, Aleksander Benev, Svetla Jančeva

Majka, otac i njihov sin tinejdžer žive na brdu, na kraju sela. Zarađuju za život perući posteljinu jednog hotela. Kako je snabdevanje vodom nestabilno, veoma često suočavaju se sa nedostatkom vode. Uskoro harmonični svet počinje da se ruši. Svi vole i svi mrze sve ostale.

Subota, 3.3. 2018. godine u 18:00

Film: TUŽILAC, BRANILAC, OTAC I NjEGOV SIN (2015, 102 min) / Prokurorъt, zaщitnikъt, baщata i negoviя sin / The Prosecutor the Defender the Father and His Son

Režija: Iglika Trifonova

Uloge: Romane Boringer, Samuel Freler, Labina Mitevska, Izudin Bajrović

Dva ambiciozna advokata suočavaju se na suđenju komandantu Miloradu Krstiću, optuženom za ratne zločine u ratu u Bosni i hercegovini. Branilac Fin započinje istragu kako bi potvrdio svedočenje mladog svedoka – i uskoro sreće mladićevu porodicu. Polako počinju da se otkrivaju manipulacije dokazima pred Haškim tribunalom.