Da Niš prodiše: Šta možemo učiniti za zdravije sutra?

Da Niš prodiše

Da Niš prodiše je događaj na kojem će se razgovarati o klimatskim promenama, zagađenju vazduha, bezbednosti i zdravlju.

Da Niš prodiše ima za cilj podizanje svesti o očuvanju životne sredine. 27. juna u podne na Trgu kralja Milana sa građanima će razgovarati članovi udruženja “Zeleni ključ” koji imaju veliko iskustvo u borbi za zdravu životnu sredinu.

Na ovom događaju možete saznati šta Vi, kao pojedinac, ali i šta svi zajedno možemo učiniti za zdravije sutra. Udruženje “Media i reform centar Niš” pobrinuće se da Vaša pitanja dođu i do donosilaca odluka u Nišu. “Pripremili smo za Vas performanse, igre za decu, čak i svež vazduh sa jedne prelepe planine“, poručuju organizatori.

Brojni požari i poplave, kao i nagle klimatske promene pokazatelji su da priroda nije u ravnoteži, i da se svi moramo posvetiti očuvanju planete Zemlje, koja je naš dom.

Čuvajući šume, obezbeđujemo sebi kiseonik, jer drveće uzima ugljendioksid i čisti vazduh koji udišemo. Instekti i životinje oprašuju zemlju, što pomaže poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Zagađivanjem prirode rušimo prirodni biodiverzitet i time ugrožavamo opstanak svih živih bića na planeti. Svako od nas, svojim malim gestom može pomoći da se priroda vrati u ravnotežu. Odlažite otpad na pravilan način, nemojte koristiti jednokratnu ambalažu i sadite što više drveća u svojoj okolini.

Svetski dan zaštite životne sredine: Slavimo raznovrsnost svih živih bića

Exe-Net