Da li se neplodnost leči i koji su najbolji načini?

neplodnost

Pitanje neplodnosti je nešto o čemu se sve više sluša i govori u poslednje vreme. Nažalost, sve je više mladih parova koji iz različitih razloga ne mogu da se ostvare kao roditelji, čak i godinu dana nakon pokušavanja. Takva situacija može da dovede do očajanja, pojačanog stresa, nervoze i mišljenja da nismo dovoljno dobri i kompetentni da budemo roditelji. Ova dijagnoza se često može dati na osnovu raznoraznih bolesti, a najviše je poražavajuće kada je njeno poreklo nepoznato.

Kada se uspostavi dijagnoza neplodnosti, prvo pitanje koje postavljaju mladi parovi jeste da li je uopšte i moguće rešiti ovakvu situaciju. Razmišlja se o tome koji su naredni koraci, slušaju se instrukcije doktora i radi se sve kako bi se došlo do tako željenog začeća. U nastavku testa biće predočeno nekoliko načina pomoću kojih je moguće raditi na ovoj dijagnozi, te doći do željene trudnoće. 

Korišćenje kvalitetnih suplemenata i vitamina pomaže kod rešavanja neplodnosti

Kada se susretnete sa dijagnozom neplodnosti, prva stvar koja će vam pasti na pamet a i koju će vam doktor savetovati jeste da iz korena promenite svoj život i način ishrane. Činjenica je da je hrana koju svakodnevno jedemo i konzumiramo puna pesticida i herbicida, čime se njen kvalitet značajno narušava. Zbog toga, u toku života je potrebno da periodično koristimo određene suplemente kako bismo iole nadomestili sve one vitamine i minerale koji su itekako potrebni našem organizmu za normalno funkcionisanje. 

Korišćenje suplemenata je posebno potrebno kada se spremate za trudnoću. Zahvaljujući jednoj uspešnoj formuli koja je smeštena u samo 1 tableti dnevno, moći ćete da na lakši način dođete do bebe i začeća. BabyLab Female tablete za plodnost omogućiće vam da značajno poboljšate mogućnost začeća, čak i prirodnim putem. Osim toga, ove tablete za plodnost kod žena donose vam i različite protivupalne elemente za vaše jajnike i matericu, obezbeđuju vam bustere za razvoj jajnih ćelija i nutrijente za rast kvaliteta polnih ćelija. 

Važno je naglasiti da ove tablete poseduju sve organske sastojke koji značajno utiču na plodnost i zdravlje organizma. Virak, rastavić, mio-insitol, NAC, koenzim Q10, cink, vitamin D3, magnezijum i još mnogo toga, učiniće sve kako bi vaši hormoni došli u balans i kako biste konačno ostvarili dugo željenu trudnoću. Osim toga, one pomažu i pri zadebljanju endometrijuma, dok sa druge strane smiruju upalne procese izazvane PCOS sindromom i endometriozom, te tako prave prirodni balans vaših hormona tokom čitavog meseca.

Smanjeno izlaganje stresu donosi pozitivne efekte

Iako je izlaganje stresu nešto sa čime se susrećemo gotovo u svakom minutu, treba istaći da je izuzetno važno regulisati stres ukoliko želite da ostanete u drugom stanju. Stres ne samo da utiče u ovakvim situacijama, već on generalno remeti funkcionisanje organizma, značajno slabi imunitet i vuče osobu u anksioznost i depresiju. U takvom stanju čovek ne može da da svoj maksimum prilikom bilo koje svakodnevne radnje, a pogotovo kada je u pitanju začeće.

Ovakav problem može da se reši ukoliko se trudite da ostanete maksimalno fokusirani na sve ono pozitivno što se dešava oko vas. Isto tako, značajno je da se okružite osobama koje zrače pozitivnošću, humorom i srećom, kako bi se takva energija prenela i na vas. Važno je znati da razdražljivost mogu da izazovu i slatkiši i previše šećera, te uvek tražite neke alternativne varijante ukoliko vam se jede slatko.

Pripremanje za vantelesnu oplodnju može doneti samopouzdanje

Ukoliko ste godinu dana pokušavali da ostanete u drugom stanju i to niste uspeli, verovatno će sledeći korak za vas biti vantelesna oplodnja. Potrebno je znati da začeće prirodnim putem zavisi od mnoštvo faktora, a neki parovi čak i posle nekoliko godina uspeju da dobiju dete prirodnim putem. Isto tako, kada je u pitanju vantelesna oplodnja, potrebno je da joj pristupite smireno i opušteno, kako bi njen ishod bio što bolji. Vaš izabrani lekar će vam najbolje objasniti kako se pripremiti za ovaj proces, te je važno slušati njegove savete i instrukcije. 

Izmena načina ishrane može imati mnoštvo benefita

Ukoliko planirate da ostanete u drugom stanju, važno je da ustalite jedan režim ishrane koji je blagodaran i zdrav za vaš organizam. Hrana jeste jedna od najvažnijih stavki prilikom regulisanja životnih navika, a pre svega je važno da shvatimo da ona daje energiju telu i drži ga snažnim i jakim. Stoga, potrebno je da u ishranu uvedete što više zeleniša, prirodnih proizvoda, mahunarki i čajeva, a slatkiše da zamenite nekim zdravijim, domaćim proizvodima. 

Iako je neplodnost jedna od težih stvari sa kojima se susreću mnogi mladi, potrebno je naglasiti da je taj problem rešiv. Uz poštovanje saveta stručnjaka, promena životnih navika i uzimanja kvalitetnih i suplemenata čiji su sastojci organskog porekla, moguće je promeniti život iz korena i doći do dugo željene trudnoće. 

Global Digital Clinik