Pitali smo Nišlije: Da li nam treba fontana u kružnom toku i kako im izgleda rekonstrukcija centra grada??

fontana

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, obilazeći radove na izgradnji novog kružnog toka na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića, rekla je u petak da će ovaj jubilarni 30. kružni tok u Nišu imati fontanu. Sa druge strane uređenje Trga kralja Milana se prilično odužilo, bilo je negativnih reakcija zbog sečenja stabala, ali i zbog estetike koja će po mnogima biti narušena.

Pitali smo Nišlije: Da li nam je potrebna fontana u kružnom toku, i šta mislite o uređenu Trga kralja Milana?

„Mislim da nam u ovom trenutku (fontana) i nije baš potrebna ali ako vlast odluči onda može. Mislim da je velika greška seći drveće (Trg), kada je ovoliki stepen zagađenja, naprotiv mislim da je potrebno da se što više sadi da ima što više zelenila“, kaže jedan Nišlija

„Lično mislim da ne treba fontana ali ko mene pita“, kratka je bila jedna sugrađanka.

„Zavisi kakva će biti (fontana) da li će smetati i ukrašavati, ne mogu ništa da kažem dok ne vidim kad završe. I tu (Trg), ne mogu da sudim dok ne vidim, treba da se sređuje, ali dok ne vidim ništa ne mogu da kažem. To valjda rade neke mudre glave“, kaže jedan stariji sugrađanin.

„Obavezno, treba nam fontana ulepšaće ovaj deo“, ističe jedan takođe stariji sugrađanin a za uređenje Trga smatra da je „čist promašaj zato što predugo traje“, a za to što „ima manjka zelenila poručuje da ovi što to rade, treba da se vrate tamo odakle su došli“.

„Ja ovde živim i mislim da nam treba kružni tok, a fontana nikako, to samo odvlači pažnju u saobraćaju“, kaže jedan sredovečni Nišlija. Kada je reč o rekontrukciji Trga Kralja Milana bio je kratak: „Pa šta da kažem, nesposobna gradska vlast“.

„Šta će fontana na sred ulice. Trg kralja Milana će valjda za narednih 5 godina urediti“,ironičan je bio jedan Nišlija.

„Mislim da nam fontana ne treba, suvišno šta će nam to“, kaže jedan mlađi sugrađanin. Kada je reč o uređenju Trga, kaže: „Negativno, nepotrebno uništavanje zelenila“.

„Sve što se napravi sve je dobro (fontana). Kada ga završe (Trg), reći ću šta mislim“, kaže jedan stariji sugrađanin.

Sudeći prema izjavama, većina mlađih i sredovečnih građana sa kojima smo razgovarali je protiv izgradnje fontane.

Nemaju ništa protiv kružnog toka na Bulevaru Nemanjića jer će to svakako smanjiti gužvu koja će biti još veća kada bude otvoren „Delta Planet“. Stariji sugrađani uglavnom kažu da će dati sud i kada je reč o fonatni i rekonstrulkciji Trga kralja Milana kada radovi budu završeni i budu videli kako će izgledati. I kada je reč o rekonstrukciji Trga, mnogi sa kojima smo razgovarali su mišljenja da osim što predugo traje, da je loše to što se seče drveće i da nam ovakva rekonstrukcija nije potrebna.