Da li kamere na granicama olakšavaju putovanje?

Putovanje automobilom, bilo zimi ili leti, sa sobom povlači i gužve na putevima odnosno graničnim prelazima. Kako nekada kolone vozila mogu biti predugačke biće potrebno da više sati provedete na graničnom prelazu. To u velikoj meri može loše uticati na vas.

Želite da što više vremena provedete u mestu u koje ste se zaputili, bez dosadnih čekanja na granici. Idealno rešenje bi bilo da pratite trenutnu situaciju na prelazima i po tome odredite vreme u kojem je najmanja gužva.

Benefiti kamera na graničnim prelazima

Trenutni prikaz stanja na izlazu ili ulazu država u regionu treblo bi da vam pomogne da efikasnije isplanirate vaše putovanje, u zavisnosti od opterećenja na granicama. Kako bi svim putnicima olakšali planiranje putovanja, kamere uživo prate stanje na granicama te je moguće proveriti kada su gužve i kada će prelaz preko njih biti otežan. Dok ste na putu možete detaljno pratiti situaciju na graničnim prelazima na linku kamere granica.

Vozačima se preporučuje da pre polaska na bilo koj turistički ili poslovni put provere aktuelno stanje na izlazu iz zemlje, kako bi izbegli gužve i višečasovno čekanje. Nadzor na graničnim prelazima daje uvid u trenutnu situaciju, na njima nalazi se i uživo prikaz dostupan 24 sata svakog dana u nedelji. Savetuje se da kako biste imali optimalno putovanje proveravate granice i utvrdite kada bi bilo idealno vreme polaska na odmor.

Takođe ukoliko postoje više graničnih prelaza u zemlju u koju ste se uputili najbolji savet je da izaberete onaj prelaz na kome ima najmanje gužve i tako smanjite vreme čekanja. Sa ciljem da vaše putovanje protekne u najboljem redu važno je da znate sve akutuelne informacije o deonici puta koju bi trebalo da pređete.

Da biste prošli bez iznenađenja pored informacija o stanju na graničnim prelazima uvek se napominje da proverite da li se na putu koji prelazite nalaze bilo kakvi radovi koji bi mogli da uspore vaš dolazak na željenu destinaciju.

Često kada idemo na odmor imamo detaljno isplaniranu satnicu i vreme kada bismo trebali da uđemo u hotelske sobe ili apartmane pa bi bilo poželjno da poštujemo dogovor i pojavimo se na vreme. Zato je važno da proverimo da li ima bilo kakvih zastoja na putu i tako unapred odredimo koliko sati ranije treba poći na put.

Provera saobraćajnih gužvi i protoka vozila na graničnim prelazima

Savetuje se da ukoliko postoje nekoliko graničnih prelaza izaberete onaj na kome ima manje gužve i tako olakšate i sebi skratite vreme čekanja. Naročito više pažnje trebe posvetiti i na putovanja za vreme vikenda budući da se tada stvaraju najveće gužve. Od petka poslepodne do nedelje ujutru najverovatnije ćete najviše čekati da uđete u susednu zemlju. Takođe tu su i dani u mesecu koji su poznati kao dani kada se turisti odlučuju za putovanja, to su naprimer 1. i 10. u tekućem mesecu. Značajno je to što u svakom trenutku možete proveriti i pratiti stanje na svim prelazima, čak i onim najprometnijim.

Kamere za video nadzor na graničnim prelazima, u realnom vremenu, prikazuju trenutnu sliku i na osnovu njih možete zaključiti koliko ćete se zadržati. Vreme koje želite provesti na lokaciji koju ste se uputili je dragocenu, naročito ako ste se uputili na odmor u neku od turističkih destinacija.

Zato ne dozvolite da vam ono bude uskraćeno zbog gužvi na graničnom prelazu na koji ste se uputili. Redovno pratite stanje na granici tako što ćete gledati trenutnu situaciju i izabrati najbolji put za vašu rutu.

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti preko sajta Uzivokamere.com. Na njemu nalaze uživo snimci sa mnogih graničnih prelaza preko kojih putnici prelaze u cilju putovanja. Iako možete čuti informacije o tome koliko su duga zaržavanja od vaših poznanika nikada ne možete predvideti koliko ćete baš vi čekati kada se zaputite na željenu lokaciju.

Čekanje u dugačkim kolonama može biti jako naporno, naročito ako su vremenski uslovi nepovoljni, kao što su na primer velike vrućine. Na većim graničnim prelazima gužve su očekivane, pa kako biste izbegli ove stresne situacije savetuje se da proverite uživo stanje na granicama i da odmah vidite šta vas čeka na njima.

Šta drugo da vam poželimo osim srećan put!