Crvena zvezda ponovo osvojila Kup u Nišu

Foto: Grad Niš

Кošarkašice Crvene zvezde mts ubedljivo su savladale Art Basket u finalnom meču nacionalnog Кupa Milan Ciga Vasojević u Nišu i odbranile trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

Igralo se čvrsto od prvog minuta, u čemu su se bolje snašle crveno-bele i posle tri minuta povele 8:2. Uz dosta promašaja oba tima, Zvezda je držala od pet do sedam poena prednosti, sve do 8. minuta kada je Čolić trojkom podigla na 20:9. Brzo se sabrao Art i smanjio minus na jednocifren.

Nisu imale rešenje košarkašice Art BasketaZvezda je vodila sa 52:27, a na početku poslednje četvrtine prednost branioca trofeja je bila plus 24 (64:40). Nije bilo razlike ni u poslednjoj deonici, pa su košarkašice Crvene zvezde odbranile titulu osvojenu prošle godine u Nišu.

Za MVP igračicu finala Kupa izabrana je prvotimka Zvezde Čelsi Hol, sa 24 indeksna poena, a priznanje je dodelio proslavljeni trener i nekadašnji trener Viner Brokera Dragoslav Petković Petko Nišavac.

Srebrne medalje košarkašicama Art Basket dodelile su proslavljene košarkašice niškog Viner Brokera Marina Milojević i Suzana Lilić Rajković, a zlatne medalje košarkašicama Crvene zvezde uručili su generalni sekretar KSS-a Zlatko Bolić i Boris Vasojević, sin Milana Cige Vasojevića.