Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića od juna u funkciji

Foto: Grad Niš

Bulevar koji nosi naziv po potpukovniku Goranu Ostojiću trebalo bi da bude završen juna ove godine, obećavaju nadležni. Ova saobraćajnica predstavlja produžetak Bulevara Svetog Pantelejmona, koji će se spojiti s kružnim tokom na Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru heroja sa Košara.

Ovaj bulevar će spojiti dve gradske opštine – Crveni Krst i Pantelej. Njegovom izgradnjom rasteretiće se saobraćaj u ulicama Knjaževačkoj i Kosovke devojke i na kružnom toku u Jagodin mali.

Nadležni su najpre završetak radova najavljivali za kraj 2023. godine, a sada bi kako se navodi, bulevar trebalo da bude zvaršen juna ove godine.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da je izgradnja Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu i dodala da je uverena da će građanima biti lakši izlaz na istočni krak Koridora 10 do Beograda.

Bulevar će uticati i na dalji razvoj opštine Pantelej, zato što će se njegovim završetkom otvaraju nove poslovne mogućnosti i mogućnosti za stanovanje, naglasila je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović je naveo da će ovo dodatno privući investitore, jer će se u blizini u budućnosti na jednom mestu nalaziti i aerodrom, železnička i glavna autobuska stanica.

Na Bulevarau potpukovnika Gorana Ostojića završen je prvi sloj asfalta na drugoj deonici u dužini od 1,1 kilometra, a preostali deo do kružnog toka u opštini Crveni Krst biće dužine oko 400 metara.

Paralelno s bulevarom radi i servisna saobraćajnica i biciklistička staza kao i pripremni radovi za osvetljenje i infrastrukturu u zelenom pojasu.

Inače, izgradnju su do sada pratile žalbe stanara na to da nedostaje kanalizaciona mreža, iako se bulevar uveliko asfaltira, kao i pronalazak rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa na samom gradilištu.

Naziv “Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića” usvojen je na sednici Skupštine grada Niša  još početkom 2020. godine.

Global Digital Clinik