Buč Kesidi: U Nišu je uvek lepo

Buč Kesidi
Foto: Vanja Pantić

Bend Buč Kesidi je u subotu, 21. maja nastupio u Nišu, u dvorištu zgrade Univerziteta.

Nakon više od dve godine, Buč Kesidi ponovo je nastupio u Nišu, a karte za koncert ponovo su bile rasprodate što je potvrdila i gužva na ulazu, kao i u dvorištu.

Koncert je počeo u 21h, a kao predgrupa bendu, nastupili su fenomenalni mladi izvođači Luka Rajić i Iva Lorens, koji su zagrejali publiku.

Luka Rajić
Luka Rajić, Foto: Žarko Đokić

 

Iva Lorens
Iva Lorens, Foto: Žarko Đokić

Izlazak Buč Kesidija na binu izazvao je ovacije pretežno mlade publike i počeo je pravi šou. Nastup su otvorili pesmama sa prethodnog albuma Euforija: Laž, Nema ljubavi u klubu, Subota i jednom od najpoznatijih pesama benda, koja nosi naziv albuma – Euforija.

Publika je sve vreme đuskala i pevala u ritmu spektakularne energije koju je predvodio gitarista Luka Racić, skakanjem po bini kao prava rok zvezda. Ni bubnjar, Zoran Zarubica, nije zaostajao. Palice izvanrednog bubnjara našle su se u rukama srećnih dobitnika iz publike. Tokom celog nastupa publika nije mogla da sakrije uzbuđenje i euforiju, pa su na binu letele majice i brusevi.

Energija je delimično opala kada su krenuli sa sviranjem pesama sa novog, još neobjavljenog albuma. Iako publici tekstovi nisu bili poznati, pratila je ritam i sa oduševljenjem pomno slušala buduće hitove.

Nastup je dostigao vrhunac izvođenjem pesama Đuskanje ne pomaže i Nedelja ujutru, a publika je ponovo bila ‚‚zapaljena“. Kako to uvek ide posle vrhunca, usledila je mala pauza, koja je publici samo ‚‚udarila“ čežnju. Skandiranje je počelo, a mlade zvezde su se na scenu vratile u stilu najvećih rok muzičara, svirajući svoje poznate hitove sa debi albuma Posesivno-Ospulsivni Hospul: Kafe aparat i Nebitna, u kojoj je Zarubica briljirao na bubnjevima.

Koncert su zatovrili pesmom Idemo do hodnika uz konfete i šljokice.

Nakon završetka koncerta i slikanja sa fanovima, bubnjar Zoran Zarubica odgovorio nam je na nekoliko pitanja :

Šta očekujete od novog albuma?

„I dalje smo u pravljenju i pisanju, u suštini ideja je da napravimo najintmniji album do sada, voleli bismo da izazovemo strava reakcije.“

Da li će se novi album žanrovski razlikovati od prethodnih?

 „Mislim da smo napredovali generalno kao muzičari, kao tekstopisci i aranžeri. Mislim da se sleže uticaj toga koliko smo naučili da sviramo, Luka je prešao malo na sintove, gitarske rifove i basove, tako da će biti dosta zanimljivo. Produkcijski dosta naprednije od Euforije.“

Kako ti se dopala publiku u Nišu?

„Prelepo, uopšte nismo očekivali da će biti ovoliko ljudi, uvek je lep osećaj.“