Bronza za kik-bokserku iz Niša na Svetskom kupu u Budimpešti

Bronzana medalja za nišku kik-bokserku na Svetskom kupu
Bronzana medalja za nišku kik-bokserku na Svetskom kupu

Srpska kik boks reprezentacija na Svetskom kupu u Budimpešti u K1 i LK, od 17 do 20. maja zauzela je visoko drugo mesto u konkurenciji 2.400 takmičara iz 37 zemalja.

Predstavnica KBK „Niš“, Neda Brkić osvojila je bronzu na prvom velikom takmičenju. U polufinalu je poražena od reprezentativke Poljske, i tako prekinula zlatni  niz u 2018. godini.

Ipak, Neda je samo u ovoj godini osvojila: Prvenstvo Srbije u olimpijskom boksu, juniorsko prvenstvo Srbije u kik boksu, prvenstvo centralne Srbije, kao i Balkanski  kik boks kup.

“Ovo je još jedna provera naših reprezentativaca, a sve u sklopu priprema za juniorsko Svetsko prvenstvo i prvenstvo Evrope za seniore, koje nas očekuje do kraja godine. Kompletna reprezentacija će učestvovati na prvenstvu Balkana u Sarajevu od 22 do 24. juna, tako da će i  reprezentativci koji zbog povreda nisu učestvovali u Mađarskoj, imati priliku da na Balkanskom šampionatu donesu medalju Srbiji“, rekao je trener reperezentacije Srbije, Srđan Radulović.

Ognjen Mitrović
Ognjen Mitrović

Takmičar Boks kluba “ Vitez“, Ognjen Mitrović, na Evropskom prvenstvu u olimpijskom boksu od 21 do 29. maja, u Albeni- Bugarska, zabeležio je prvu pobedu protiv Burhati Bega, a u narednom kolu će boksovati protiv predstavnika Rusije.

Nikola Lazarević mladi reprezentativac BK „Vitez“, učestvovaće na boks turniru u Mostaru od 25-27.maja.

Deo ekipe Kik boks kluba “ Niš“, u subotu 26. maja 2018. putuje za Kragujevac, na Prvenstvo centralne Srbije u low kick disciplini.