Brnabić najavila sednicu Kriznog Štaba: Neke mere će biti pooštrene za vikend

brnabić najavila
Foto: Ilustracija. PrtSc YouTube

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će gotovo sigurno biti novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa tokom vikenda. Ona je najavila da će sednica Kriznog štaba biti održana najverovatnije sutra.

Ona je objasnila da je sednica odložena jer je želela da se razgovara o svim merama i da to ne bude samo na Kriznom štabu. „Da na Kriznom štabu samo donesemo odluku koja je ranije odgovorena i da vidimo logistički kako sve to da izvedemo“, najavila je Brnabić.

„Mi ćemo pooštriti neke mere, videćemo u kojoj meri koliko i šta može da da rezultate. Ali ponavljam, država nikome nije ni otac ni majka. Odrasli ljudi imaju odgovornost da brinu o sebi i bližnjima. To što možda radi kafić ne znači da svi treba da idemo u kafić. To je zaista individualna odgovornost“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je neverovatno i da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu. Prethodna dva dana grupa „Crvena jabuka“ održala je koncerte u Kombank dvorani.

„Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj“, najavila je Brnabić.

Premijerka je novinarima u Inđiji rekla i da Vlada ne razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije jer bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

Izvor: Insajder