Bravo Staša! Bronza za Nišlijku na Svetskom kupu u Kini

Bronza za Nišlijku na Svetskom kupu u Kini

„Nakon što sam konačno došla do finala ove godine, stajala sam i na prvom podijumu Svetskog kupa, sa bronzanom medaljom na grudima“, sa ponosom je objavila najbolja niška sportistkinja, Staša Gejo posle osvajanja tećeg mesta u disciplini bolder na Svetskom kupu u Čungkingu na jugozapadu Kine.

Staša Gejo Svetski kup u Kini
Staša Gejo Svetski kup u Kini; Foto: Staša Gejo Instagram

Dvadesetogodišnja Nišlijka je više puta učestvovala na svetskim kupovima, od kako se već treću godinu zaredom takmiči u seniorskoj kategoriji, ali ovo je prvi put da se popela na podijum i tako povećala šanse da predstavlja Srbiju na letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

„Nije dovoljno reći da sam samo srećna. Ponosna sam i sada dodatno motivisana da nastavim svoj rast kao penjač i kao čovek. Zahvaljujem se svim svojim navijačima, zatim ljudima koji rade i treniraju sa mnom, svojim sponzorima i naravno mojoj porodici i prijateljima“, dodala je mlada niška sportistkinja i čestitala japankama koje su na podijumu završile sa sjajnijim odličjima.

Staša Gejo je ove godine nastupala na svetskim kupovima u Moskvi i švajcarskom gradu Majringenu, i oba puta završila takmičenje u polufinalu.

Sledeći nastup u Svetskom kupu najbolju nišku individualnu sportistkinju očekuje na Svetskom kupu u Taijanu u Kini koji se održava 12. i 13. maja, gde će se takmičiti u disciplinama bolder i spid.

Global Digital Clinik