Brankova pohvala svetu: Konkurs pesama kao omaž životu i delu Branka Miljkovića

Brankova pohvala svetu

Na godišnjicu smrti princa poezije, 12. februara, pokrenut je konkurs “Brankova pohvala svetu”, koji je nastao kao omaž životu i delu Branka Miljkovića .

Konkurs “Brankova pohvala svetu” trajaće 27 dana, čime organizatori nastoje da sugerišu životni vek pesnika, dvadeset sedam godina. Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade “Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama.

Svi zainteresovani moći će da se prijave na konkurs preko sajta do 10. marta. Učesnici mogu da prijave jednu pesmu. Posetioci sajta će biti u prilici da glasaju za pet pesama po sopstvenom izboru.Odluka o selekciji pet pesama predstavlja reminiscenciju na Miljkovićevih pet zbirki poezije.

Glasovima posetilaca sajta formiraće se uži izbor u koji ulazi dvadeset sedam pesama. Tri najbolje pesme izabraće stručni žiri, koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković. Niški kulturni centar je autorima tri najbolje pesme obezbedio nagrade. Pobednici konkursa biće objavljeni 21. marta na svetski dan poezije.

Povodom jubileja, 60 godina od smrti princa poezije, pokrenut je sajt www.brankomiljkovic.com, posvećen Miljkovićevom životu i delu.

“Namera je da kreirana internet prezentacija posetiocima omogući upoznavanje s pesnikovom biografijom, pruži na uvid raznoliku propratnu dokumentaciju, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti”, navodi njegova porodica.

 

Dostava hrane u Nišu