Bogdanu Andriću iz Niša počasna nagrada za mlade kompozitore na Memorijalnom takmičenju “Andija Čikić” u Kolarčevoj zadužbini.  

Bogdan Andrić, učenik Muzičke škole iz Niša (klasa prof. Milice Stojković) dobitnik je Počasne nagrade u kategoriji za mlade kompozitore od 10 do 14 godina, za kompoziciju Rapsodija br. 1 u h molu, na Memorijalnom takmičenju za mlade kompozitore “Andija Čikić”.

Podsećamo, u Beogradu je 14. novembra u dvorani Kolarčeve zadužbine održano finale Memorijalnog takmičenja za mlade kompozitore, u spomen na mladog pijanistu i kompozitora, tragično stradalog 3. maja ove godine u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Andrija Čikić, rođen 5. marta 2009. godine u Beogradu,klavir je svirao od šeste godine. Dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Nastupao je na više koncerata i učestvovao na međunarodnom takmičenju Virtuozi V4+, Sviramo zajedničkim jezikom. Bio je član nacionalnog žirija koji je ocenjivao izvođače na Dečjoj pesmi Evrovizije, održanoj u novembru 2020. godine.