BEST Niš – Međunarodni letnji akademski kurs na temu: Četvrta industrijska revolucija

Evropska studentska organizacija BEST sa kancelarijom u Nišu organizuje četrnaesti po redu međunarodni akademski kurs, koji će se odvijati u trajanju od 21. do 28. jula u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu.

Ovaj sedmodnevni letnji kurs obuhvata radionice i predavanja na engleskom jeziku, a tema ovogodišnjeg kursa podrazumeva četvrtu industrijsku revoluciju.

U 21. veku došlo je do značajnih promena u svetu tehnike i nauke bez kojih savremeni život ne bismo mogli da zamislimo. Moderne tehnologije su toliko brzo napredovale da su ostavile dubok uticaj ne samo na nauku, već i medicinu, mašinstvo, medije, oglašavanje, politiku, ekonomiju i druge discipline. Neke novine, poput veštačke inteligencije, preoblikovale su savremeno društvo, postavljajući glavno pitanje: Kako će svet tehnologije izgledati kroz nekoliko godina? Hoće li nas zameniti robot? Kolike su šanse da naše poslove sutra preuzme veštačka inteligencija?

Kurs je namenjen svim zainteresovanim studentima niškog Univerziteta.

Među gostima kursa nalaze se i studenti inostranih univerziteta iz različitih evropskih zemalja, među kojima su Italija, Slovenija, Poljska, Grčka, Estonija, Španija i druge.

Ovo je dobra prilika za sve zainteresovane, a naročito ljubitelje savremene tehnologije, da steknu dodatno znanje iz ovih oblasti, ali i nova prijateljstva, učeći i družeći se u međukulturalnom prostoru. Uz posvećenost predavača steći će znanje koje je danas dosta traženo i cenjeno.

Global Digital Clinik